Politie Rotterdam Rijnmond


Uitgave dinsdag 29 juli

* JONGEN AANGEHOUDEN VOOR BRANDSTICHTING
HELLEVOETSLUIS - Een 17-jarige jongen uit Hellevoetsluis is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden op de Martin Luther Kinglaan. Rond kwart over vier meldde een oplettende buurtbewoner dat hij de jongen had aangehouden toen deze met een brandende huisvuilcontainer liep. Een aantal vrienden van de jongen ging ervandoor. De jongen is ingesloten voor nader verhoor. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de overige verdachten.


* TWEE NEPVUURWAPEN IN BESLAG GENOMEN
Politieagenten van district Rotterdam-West troffen in een auto die reed op de Schiedamseweg twee nepvuurwapens aan. Maandagmiddag rond kwart over drie controleerden de agenten de auto. Door één van hen werd gezien dat in het portier aan de passagierskant een zwarte kolf zat. Nadat de bestuurder, een 40-jarige Rotterdammer en zijn 32-jarige passagier uit de auto waren gepraat werden zij aangehouden. Tijdens het onderzoek in de auto werden twee nepvuurwapens aangetroffen. De wapens zijn in beslag genomen en tegen de eigenaar de 40-jarige Rotterdammer is proces-verbaal opgemaakt.


* VERKEERSCONTROLE GEHOUDEN
Om de verkeersveiligheid te vergroten hielden politieagenten van district Rotterdam-West maandagmiddag en -avond op de Schiedamseweg een grote verkeerscontrole. In totaal zijn 105 bestuurders tussen half twee en elf uur gecontroleerd. Van hen kregen 23 een proces-verbaal voor ondermeer het niet dragen van de autogordel, het niet bij zich hebben van een rij- en/of kentekenbewijs, het rijden door het rode verkeerslicht, rijden zonder verzekering en het niet handsfree bellen.


* OVERVAL WONING
VLAARDINGEN - De recherche van het district Waterweg-Noord stelt een onderzoek in naar een overval op een woning aan de A. Romein-Verschoorkade. Een aantal mannen maakte hierbij een geldbedrag buit nadat zij de woning waren binnengedrongen. De bewoners werden bedreigd met een wapen. Tijdens de overval is een worsteling ontstaan tussen de 52-jarige bewoner en een overvaller. De bewoner raakte hierbij licht gewond. De recherche wil graag in contact komen met getuigen die kort voor of na de overval rond half één 's nachts verdachte omstandigheden hebben gezien. U kunt bellen met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


* VERWARDE MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

Een 35-jarige Rotterdammer is maandagmiddag rond tien over half drie aangehouden nadat hij een 80-jarige man had mishandeld. De verwarde man had in een woning aan de Madeliefstraat zijn bovenbuurman mishandeld. Tevens had hij mensen die de bejaarde man te hulp kwamen met een mes bedreigd. Gewaarschuwde politieagenten hielden de man aan en brachten hem over naar het politiebureau. Hier is hij overgedragen aan de hulpverlening daar de man vermoedelijk in een psychose verkeerde.


* POLITIE ARRESTEERT TWEETAL
Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben maandagavond een 14-jarige Rotterdammer en een 41-jarige vrouw aangehouden. Na een melding dat er iemand vermoedelijk met een gestolen scooter reed, stelden politiemensen een onderzoek in. Tijdens het onderzoek troffen agenten op de Vruchtentuin twee jongens op de scooter aan waarvan de bestuurder geen helm droeg. De passagier droeg wel een helm en bleek de eigenaar van de scooter te zijn. De bestuurder, een 14-jarige Rotterdammer, weigerde zijn identiteitsbewijs te geven en werd aangehouden. De politie ging naar de woning van de verdachte om zijn id-kaart te halen. Hier ontstond onenigheid met de familie van de verdachte waarbij een politieman door de vrouw werd geslagen. De politie arresteerde de vrouw voor belemmering, mishandeling en belediging. De jongen krijgt een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs, rijden zonder helm en niet tonen van de identiteitskaart.


* DRIE JONGENS AANGEHOUDEN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING

SPIJKENISSE - Drie Rotterdamse jongens, 17,17 en 18 jaar oud zijn maandagavond op de Breekade aangehouden nadat ze een ruit van een woning hadden vernield. Een oplettende bewoonster meldde rond tien voor half twaalf dat zij glasgerinkel hoorde en daarbij drie jongens zag weglopen. Politieagenten hielden vervolgens het drietal aan. Een ruit van een woning, waarvan de bewoners op vakantie waren, bleek vernield. De verdachten zijn ingesloten. De ouders van de minderjarige jongens zijn in kennis gesteld.


* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTE NA STEEKPARTIJ

Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben maandagavond een 25-jarige Rotterdammer aangehouden kort na een steekpartij op de Zwederstraat. Kort voor middernacht kreeg de politie de melding van een vechtpartij op straat. Naar later bleek, was er na een onenigheid in de relationele sfeer een steekpartij ontstaan. Hierbij raakte een 60-jarige man uit Lemmer gewond. De politie arresteerde de 25-jarige verdachte kort na de steekpartij. Hij is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


* VROUW GEWOND NA ONGEVAL
Een 35-jarige vrouw uit Rotterdam is maandagmiddag gewond geraakt na een ongeval op de Coolsingel. Een 28-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ridderkerk reed achteruit tijdens werkzaamheden en zag een lantaarnpaal over het hoofd. De lantaarnpaal belandde op de 35-jarige voetgangster. Zij raakte bekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Met onder meer hoofd- en rugletsel werd de vrouw overgebracht naar het ziekenhuis. De Technische Ongevallendienst van de Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in.


* SNELHEIDSCONTROLE GEHOUDEN
ZWARTEWAAL - Om de verkeersveiligheid te vergroten hielden politieagenten maandag een snelheidscontrole op de Groene Kruisweg. In totaal zijn 3230 automobilisten gecontroleerd en reden er 27 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan.


* DIVERSE ZAKEN OVERSCHIE
OVERSCHIE - In de nacht van zondag 20 op maandag 21 juli jl. is er gereedschap gestolen uit een bestelauto die geparkeerd stond in de Ziedewijstraat. Men had de bagageklep geforceerd. Vanaf een motorfiets in de Ameidestraat is begin vorige week de kentekenplaat gestolen. In de nacht van vrijdag op zaterdag vorige week heeft men aan de Delftweg van een auto de achterklep en de achterlichten weggenomen. Men had de ruit van het linkerportier ingeslagen. Donderdagmiddag werd een 50-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden op de 2e Hogenbanweg. De verdachte had vier zakken kleding uit de inzamelingscontainer van het Leger des Heils gehaald. Bij het fouilleren trof men 1800 euro bij haar aan. Een nader onderzoek wordt ingesteld. Vorige week zijn er drie auto's beschadigd. Op de van Adrichemweg, Van de Sasstraat en Koornwaardstraat. De vernielingen bestonden uit bekrassen en het inslaan van een ruit.


* MANNEN PLAATSEN ZOJUIST GESTOLEN WIELDOPPEN DIRECT OP EIGEN AUTO

HILLEGERSBERG - Politiemensen van het district Noord hebben maandagmiddag een 25-jarige man uit Berkel en Rodenrijs en een 34-jarige man zonder vaste verblijfplaats aangehouden voor diefstal. Rond één uur meldde een getuige dat er wieldoppen waren gestolen vanaf een auto geparkeerd aan de Adriaen vd Doeslaan en direct op een andere auto waren gezet. Deze auto was weggereden in de richting van de Straatweg. Direct werd een onderzoek ingesteld waarbij de auto op de Straatweg werd aangetroffen. Na een korte achtervolging werd de auto staande gehouden op de Minstreelweg. De verdachten zijn aangehouden en in verzekering gesteld. De wieldoppen zijn teruggegeven aan de eigenaar.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING AGENTE

MAASSLUIS - Een 32-jarige Poolse werknemer trapte maandagavond rond zeven uur een 33-jarige Maasluisenaar zonder reden in zijn zij. De verdachte die werkzaamheden verricht in een tuin aan de Kievitstraat was samen met een Nederlandse tuinman bezig toen hij in een steeg de 33-jarige man tegen kwam en hem zonder aanleiding schopte. De man is vervolgens aangehouden en ingesloten. Op het politiebureau viel de verdachte, toen hij werd gehoord, een vrouwelijke agente aan. Hij sloeg haar op haar hoofd en in het gezicht. De man is vervolgens geboeid en in zijn cel ingesloten. De vrouwelijke agente doet aangifte.