TROS


Persinformatie

Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 28-07-2008

Televisie

EENVANDAAG

MINISTER VERHAGEN OP ZOMERSTAGE BIJ EENVANDAAG

"Heeft u op dit moment kleren aan waarvan u zeker weet dat er geen kinderarbeid aan te pas is gekomen? Waarschijnlijk niet!" Zo begint de reportage die Maxime Verhagen, minister van Buitenlandse Zaken, voor zijn zomerstage bij EENVANDAAG maakte. Het item wordt woensdag 30 juli uitgezonden.

De reportage van Verhagen is de vierde in de serie 'Ministers op Zomerstage' die de actualiteitenrubriek deze zomer uitzendt. Stagiair Verhagen dook in de wereld van de kinderarbeid. Waar moet je op letten als je kleren koopt die vrij van kinderarbeid zijn? Verder gaat de reportage in op wat overheid en bedrijfsleven kunnen doen om kinderarbeid de wereld uit te helpen.

Overigens is Verhagen er zelf niet zeker van of zijn kleding kinderarbeidvrij is. "Dat is het probleem, dat je het vaak niet weet. Maar er staat: 'Hand-tailored in Italy', dus ik ga ervan uit dat het zonder kinderarbeid tot stand is gekomen".

's Lands meest reislustige minister ("Ik heb nauwelijks geslapen, de zenuwen gieren door de keel") ging voor zijn reportage onder meer de markt in Loosduinen op, om te peilen of het publiek zich bewust is van de herkomst van producten.

Zomerstage bij EENVANDAAG betekent dat de ministers zelf een onderwerp bedenken, op pad gaan met een camerateam, vragen stellen, monteren en tot slot de voice-over inspreken. Op deze manier kunnen ze kennismaken met het vak, de mogelijkheden en onmogelijkheden van montages en een onderwerp voor het voetlicht brengen dat anders misschien nooit wordt belicht.

De serie is een vervolg op de succesvolle reeks van vorig jaar. Toen liepen de fractievoorzitters van de Tweede Kamer stage bij EENVANDAAG.

De volgende ministers lopen nog stage:
Woensdag 6 augustus minister Klink
Woensdag 13 augustus minister Cramer

Voor meer informatie: www.eenvandaag.nl

Uitzending woensdag 30 juli

Nederland 1 - 18.20 uur