Gemeente Helden

Burgemeester Vestjens spreekt deelneming en verdriet uit n.a.v verongelukken twee Beringse kinderen

Dinsdag, 29 juni jl. konden leerlingen van de Beringse basisschool Sint Joseph de verongelukte Yassira en Salim in de school herdenken.

Burgemeester Mat Vestjens en wethouder Raf Janssen waren hierbij ook aanwezig om het verdriet met de familieleden, de leerlingen en ouders en leerkrachten van de school te delen.

De burgemeester sprak de aanwezige pers kort toe.

Hij zei daarbij, dat het bericht over het noodlottige ongeval in Marokko hem diep geraakt heeft. Namens de gemeente Helden gaf hij blijk van zijn betrokkenheid en medeleven door op dit moment van herdenken en verwerken aanwezig te zijn in het dorp waar deze twee kinderen thuis hoorden. Twee jonge kinderen zijn weggerukt uit het leven dat nog vol beloften en verwachtingen voor hen lag. Dat doet onbeschrijfelijk pijn bij de familie die ook nog drie andere leden verloren heeft bij dit ongeluk. Het roept ook veel verdriet op bij de andere kinderen van Beringe die twee van hun vriendjes kwijt zijn, hun speelkameraadjes missen, bij de gemeenschap van Beringe die twee medeburgers hebben verloren, bij de Marokkaanse gemeenschap van Helden die twee van haar jonge leden moet missen. Dat verdriet moet geuit en gedeeld worden om het een plek te geven in het verdere leven. Daarom is er op school een plek ingericht om samen in stilte verdriet te delen en als gemeenschap elkaar daarin te ondersteunen. En daarom ben ik ook hier om blijk te geven van medeleven en betrokkenheid van het gemeentebestuur, en om als mens stil te staan bij dit familiedrama dat de inwoners van Beringe en de burgers van Helden dwars door alle culturele verschillen heen met elkaar verbindt.

30-7-2008 10:10