Gemeente Leiden
Gemeente Leiden: Werkatelier werkt

Het aantal inwoners met een bijstandsuitkering is in de eerste helft van 2008 gestaag gedaald. Ten opzichte van 2007 zitten er structureel 200 mensen minder in de uitkering dan in dezelfde periode vorig jaar.

De gemeente Leiden gaat er van uit dat de invoering van het Werkatelier per 1 januari 2008 een belangrijke bijdrage levert aan dit resultaat, niet in de laatste plaats omdat eenzelfde trend zich voordoet in de gemeente Leiderdorp.

Wethouder Jan-Jaap de Haan (Werk en Inkomen): "Ik ben blij te zien dat we nu al kunnen zien dat het Werkatelier werkt. Wat mij betreft is dat een goede reden om deze voorziening zo snel mogelijk uit te breiden".

Werkatelier

Het Werkatelier is een initiatief van de gemeenten Leiden en Leiderdorp en het Centrum voor Werk en Inkomen. In het Werkatelier worden mensen met een bijstandsuitkering gedurende zes weken begeleid om hun kansen op werk te vergroten en de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Zo kunnen de deelnemers bijvoorbeeld werkritme en -ervaring opdoen, een sollicitatietraining krijgen of een computercursus volgen. Tegelijkertijd wordt er samen met de begeleiders van het Werkatelier gezocht naar een passende baan.

Noot voor de pers:
Fons Delemarre

Bureau Communicatie gemeente Leiden

(071) 516 50 55 / 06-54 72 58 18

f.delemarre@leiden.nl