Ingezonden persbericht

Amsterdamse waterpoloërs DJK-ZAR zwemmen voor het goede doel

Team Innerfire zwemt het Kanaal over!

Amsterdam- "Dit is even heel wat anders dan een waterpolo wedstrijdje. Afgelopen december werd dit plan geboren. We wilden als team iets bijzonders gaan doen. Een prestatie neerzetten, die we later als we oud zijn nog steeds herinneren", aldus Tim Buffing, aanvoerder van het eerste waterpolo team van DJK-ZAR dat onder de naam Team Innerfire het Kanaal Project heeft omarmd. Hij vervolgt: "We hebben er ook een goed doel aan gekoppeld. De Happy People of the World Foundation zet zich in voor een betere wereld en onder meer voor Kika en Warchild. Het werven van fondsen voor een goed doel geeft ons de nodige motivatie om het Kanaal succesvol te bedwingen."

De selectie van het eerste team van de Amsterdamse waterpoloploeg DJK-ZAR probeert in augustus het Kanaal tussen Dover (Engeland) en Calais (Frankrijk) over te zwemmen. Een bijzondere uitdaging voor de zwem amateurs uit Amsterdam, die geacht worden een afstand van circa 40 kilometer te overbruggen. De afgelopen maanden hebben ze in ieder geval hard getraind. Al vanaf januari zwemt de groep, die onder leiding van Walter Tiemessen staat, wekelijks in het "koude" buiten water van de Sloterplas en Bosbaan in Amsterdam.

Van het hele avontuur zijn inmiddels vele uren video materiaal voorhanden, dat in het najaar op RTV Noord-Holland zal worden uitgezonden.

Voor meer informatie verwijs ik u graag naar; www.teaminnerfire.nl en www.happypeopleoftheworld.com



Ingezonden persbericht