Ingezonden persbericht


15 juli 2008

Persbericht

Cabaretier Ruurd
Walinga treedt op

Waarom wordt Jezus vaak als vriend voorgesteld? Waarom was hij de zoon van de timmerman en niet de zoon van de bakker of wegenbouwer, terwijl hij wel had gezegd 'Ik ben het brood en ik ben de weg'. En waarom was hij ook niet het zoontje van meneer Philips, terwijl hij zei: 'Ik ben het licht'. Cabaretier Ruurd Walinga uit Leeuwarden geeft op deze vragen antwoord op woensdagavond 30 juli in zijn avondvullende feestprogramma De Doe-Het-Zelver in De Betteld in Zelhem. Aanvang: 20.00 uur. De avond vindt plaats op vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld te Zelhem.

Tijdens de avond passeren enkele stoere bouwvakkersverhalen de revue en er zit een opmerkelijk verbouwingsprogramma van een echtgenote van een collega van Douwe in de show. Halverwege krijgt het programma een opzienbarende wending en gaat de doorgeslagen timmerman op zoek naar de oprichter van zijn familiebedrijf. Uiteindelijk ontdekt hij waarom de beroemde zoon van de timmerman geen zoon was van een dokter, bakker of psycholoog. Het stuk telt enkele vlotte meezingers en gevoelige liederen. Na afloop is er voor de liefhebbers een bijzonder cadeautje.

De veelzijdige journalist-cabaretier Ruurd Walinga (47) treedt met tien cabaretprogramma's op. Sinds 2 jaar geeft Ruurd ook les op de School voor Evangelisatie en Theater. Verder geeft hij wekelijks op in kerken, scholen, jongerenavonden en christelijke feestjes.

Meer informatie over deze avond van Ruurd Walinga kan worden gevonden op www.betteld.nl. Hier kunnen zij ook meer informatie vinden over andere activiteiten die op De Betteld plaatsvinden. De entree is ¤ 3,00 en kaarten zijn aan de deur verkrijgbaar.

Einde persbericht