Gemeente Zwartewaterland


Middeleeuws rollenspel in havens Hasselt en Genemuiden

Burgemeester Hofland overhandigt
'Stadsbrieven'
aan jubilerend Coevorden

Burgemeester Arco Hofland overhandigt op woensdag 30 juli 2008 om 10.00 uur in Hasselt en om 11.00 uur in Genemuiden, de 'Stadsbrieven' van beide voormalige steden aan afgezanten van de gemeente Coevorden. In Hasselt wordt afgemeerd aan de kade nabij het brugwachtershuisje en in Genemuiden nabij het Havenplein.
In het kader van 'Coevorden 600 jaar stadsrechten' bezoeken drost en schepenen van Coevorden met hun gevolg alle steden aan de Overijsselse Vecht en het Zwartewater, om bij hen de stadsrechten te collecteren. Aan boord van het schip 'Stad Koevorden II', een platbodem van 21 meter lang, bevindt zich onder meer de Coevordense wethouder Geert Roeles.
Burgemeester Hofland overhandigt de 'documenten' aan drost en schepenen tijdens een ceremonie aan boord van de 'Stad Koevorden II', of op de kade. In Genemuiden gaat het hoge gezelschap na de plechtigheid van boord voor een kopje koffie en een stadswandeling. Tijdens de beide ceremonies is er gelegenheid voor het maken van foto's. Na Genemuiden is Vollenhove de volgende pleisterplaats.

Einde bericht

Hasselt, 24 juli 2008

Voor nadere informatie kunt u bellen met:
De heer T. Tiggelhoven, havenmeester Zwartewaterland T 038 3953074 De heer B. Gerrits, Havenvereniging Coevorden T 06 53216290