Ingezonden persbericht



Persbericht, juli 2008

Vrouwen zijn niet tevreden met hun lichaam!
GRAZIA'S BODY ENQUÊTE 2008

70% van de Nederlandse vrouwen vindt zichzelf te dik, 25% slikt dieetpillen en 23% is zo onzeker over haar lijf dat het licht uit moet tijdens de sex. 16% van de vrouwen is zelfs bang door de partner ingeruild te worden voor een slankere vrouw! Dat zijn enkele opzienbarende resultaten die onderzoeksbureau Motivaction naar boven haalde op verzoek van fashionglossy Grazia. Ruim 1.000 vrouwen (tussen de 20 en 45 jaar) gaven openhartig hun mening over hun lijf. Grazia's Body Issue ligt vanaf woensdag 30 juli in de winkel.

Afslankpillen en schuldgevoelens
Drie op de tien vrouwen is van mening dat zij geen gezonde relatie met eten heeft. Vier op de tien voelt zich wel eens schuldig als ze iets eet en eet soms stiekem. Bijna de helft is wel eens op dieet geweest (met Sonja Bakker en de Weight Watchers als favorieten) en 25% slikt dieetpillen. Helaas is al die moeite vaak zonder resultaat: 40% van de vrouwen bereikt nooit het streefgewicht. En dat terwijl 35% zeker weet gelukkiger te zijn met een beter figuur.

De dunsten in Flevoland, Cup D in Overijssel
Grazia deed ook een bodyscan per regio. In Flevoland wonen relatief de meeste dunne vrouwen, 24% heeft maat 34/36. In Gelderland slikken ze de meeste afslanktabletten. Groningse vrouwen zijn het langst en Friezinnen knippen vaak het maatlabel uit hun kleren. In Drenthe woont het grootste percentage vrouwen met ondergewicht, maar tegelijkertijd draagt 23% maat 44-46. Overijsselse vrouwen hebben, met gemiddeld cup D, de grootste borsten. In Zuid-Holland zijn de vrouwen relatief vaker bang om door hun partner ingeruild te worden voor een slanker maatje en Limburg kent het grootste aantal vrouwen dat helemaal tevreden is met haar figuur. Noord- Holland is de provincie waar vrouwen opmerkelijk veel drinken.

Over Grazia
Grazia, in Nederland succesvol gelanceerd in augustus 2007, is de eerste wekelijkse fashion glossy met een eigentijdse mix van high end inspirerende fashion, beauty en lifestyle, actueel celebrity-news en emotionele real-life stories. De eerste Grazia verscheen in 1938 in Italië; inmiddels verschijnt dit wekelijkse modetijdschrift in meer dan acht landen. www.grazia.nl