Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 29 juli 2008

Tijgertje Yegor Zov ontmoet zijn vader Ilya

Eerste ontmoeting vader en zoon

De vier maanden oude tijgerkater Yegor Zov ontmoet woensdagochtend 30 juli om 09.00 uur voor het eerst zijn vader Ilya. Tot nu toe is Yegor Zov alleen geweest met zijn moeder Kira. Na deze ontmoeting is het gezin weer compleet.

Flinke kater
Yegor Zov werd in de nacht van 25 op 26 maart geboren. Hij is inmiddels uitgegroeid tot een flinke kleuter van ongeveer 15 kilo en groeit zo'n 1 kilo per week. Hij en zijn moeder Kira zijn tot nu toe overdag met zijn tweeën te zien geweest in het buitenverblijf. Vader Ilya verbleef buiten achter de schermen en kon 's avonds in het buitenverblijf wanneer moeder en zoon in het binnenverblijf lagen. Yegor Zov is nu groot genoeg en klaar voor een eerste ontmoeting met zijn vader.

Voorzichtig aftasten
Vader en zoon hebben al op afstand aan elkaar kunnen wennen. Door een opening naar het buitenverblijf konden ze elkaar horen en konden ze aan elkaar ruiken. Maar ook vader en moeder moesten weer aan elkaar wennen. Dus eerst hebben de verzorgers een aantal weken iedere ochtend de ouders bij elkaar gezet terwijl Yegor Zov achter de schermen verbleef. De liefde moest echt weer even aangewakkerd worden. Nu is volgens de verzorgers de tijd rijp voor een eerste lijfelijke ontmoeting tussen Yegor en Ilya. Toch blijft de kennismaking spannend. In het wild leven tijgerwelpen alleen met hun moeder totdat ze zelfstandig zijn en het nest verlaten. De vader speelt daarbij geen enkele rol.

Bezoek Yegor in de avond
Op 2 en 9 augustus organiseert DierenPark Amersfoort de ZOOmeravonden waarbij het park haar deuren opent tot 21 uur 's avonds. Ook Yegor mag deze avonden wat langer opblijven. De belevenissen van het tijgertje zijn ook live te volgen via www.dierenparkamersfoort.nl.

Persuitnodiging
Wilt u aanstaande woensdag 30 juli om 09.00 uur aanwezig zijn bij de eerste ontmoeting tussen Yegor Zov en zijn vader, dan kunt u zich via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer opgeven.

DierenPark Amersfoort; een bos vol avontuur
DierenPark Amersfoort ligt centraal in Nederland en biedt haar gasten een dag vol avontuur. Oog in oog met witte tijgers, olifanten, giraffen of chimpansees. Midden in de nacht sluipen door een nachtelijke jungle of spelen in één van de drie speeltuinen. In de Stad der Oudheid zijn dieren te zien uit oude culturen. Voor meer informatie: www.dierenparkamersfoort.nl.

Noot voor redactie;