Persberichten Heuvelrug, 08.15 uur

Utrecht, 30-07-2008

Verdachte beschieten van katten met luchtbuks aangehouden

LEERSUM Op donderdag 24 juli heeft de politie een 54-jarige man uit Leersum aangehouden op verdenking van het beschieten van meerdere katten.

Op vrijdag 27 juni omstreeks 12.15 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een kat zou zijn beschoten met een pistool. Uit onderzoek bleek dat de kat een kogeltje in zijn poot had die vermoedelijk afkomstig was uit een luchtbuks.

Het beestje was dinsdag 24 juni in de avonduren naar buiten gegaan en kwam pas de volgende dag mank terug. Na onderzoek bij de dierenarts werd op een röntgenfoto zichtbaar dat er een kogeltje in de buurt van knie zat. Hierdoor was het bot verbrijzeld.

In het verleden heeft de politie meldingen gekregen van katten die beschoten zouden zijn in Leersum. De politie heeft aangiftes binnengekregen van in totaal vijf dode katten en vier beschoten katten, totaal negen slachtoffers dus.

Deze aangiftes vonden verspreid plaats over de afgelopen jaren: 2002 (3), 2004 (3), 2005 (1) en 2008 (2, inclusief bovengenoemde zaak).

Door de aangifte op 27 juni kwam bij de politie goede informatie binnen. Na uitgebreid onderzoek kon een 53-jarige man uit Leersum worden aangehouden. Mogelijk dat deze man ook iets te maken heeft met de andere katten. De politie heeft de zaak in onderzoek.