Sla: de krop is terug

30/07/2008 08:55

Rijk Zwaan Zaadteelt en Zaadhandel B.V.

De Lier, 30 juli 2008

Zakjes voorgesneden sla. Studenten, tweeverdieners en gemakzoekers lopen ermee weg. Het leek hét antwoord te zijn op het tijdrovende hakken en snijden in de keuken. Maar zijn we hiermee niet erg ver losgekomen van de natuur in haar pure vorm? Is gemak het antwoord op alles? Rijk Zwaan(R) onderzocht het en kwam met de gulden middenweg: de 3-secondensla Salanova(R). Salanova(R) ligt sinds deze maand bij Albert Heijn in de schappen.

Herkenbaarheid

Voor kinderen is de herkenbaarheid van groenten en andere versproducten steeds verder te zoeken. Denk aan melk, dat voor veel stadskinderen uit een pak en dus uit de fabriek komt. En dat chips wordt gemaakt van aardappelen houden nog weinig kinderen voor mogelijk. Maar waar komt de sla uit het zakje vandaan? Gewoon, als een krop uit Nederlandse grond.

Drie seconden

Sla is als verse krop ook nog steeds te koop, maar het snijden is voor veel drukke huishoudens toch teveel gedoe. Veredelingsbedrijf Rijk Zwaan besloot de oplossing te ontwikkelen: Een krop waarin vele kleine slablaadjes dicht bij het hart samenkomen. Het resultaat is dat men met één beweging in drie seconden talloze losse blaadjes krijgt. In Australië, Oostenrijk, België, Duitsland, Zwitserland en Engeland is Salanova al een doorslaand succes.

U vraagt..

'Een dergelijke uitvinding kon Rijk Zwaan alleen doen door te praten met de keukenprinsen -en prinsessen zelf' zegt Steven van Paassen van Rijk Zwaan. 'Wij staan als zaadveredelingsbedrijf steeds vaker op beurzen zoals de Libelle Zomerweek. Daar horen we consumenten vertellen dat ze bijvoorbeeld de nerven altijd wegsnijden. Wij kunnen ze dan vertellen dat je die gewoon kunt eten. Maar het mooiste is dat we door dit soort directe feedback tot echt aansprekende nieuwe producten kunnen komen'

Proberen

Doordat Salanova zich zowel in de kas als 's zomers in de volle grond laat telen, is zij het hele jaar beschikbaar. Dit interesseert ook professionele koks. Maar voordat de sla op de Nederlandse menukaarten komt te staan kan de snelle sla-bereider de smaak eerst thuis proberen. Sinds deze maand ligt Salanova in de rode variant bij 200 Albert Heijn-vestigingen in het schap.

Rijk Zwaan

Rijk Zwaan is een internationale, sterk innoverende specialist in het creëren van nieuwe, kwalitatief hoogwaardige groenterassen. Rijk Zwaan doet dit met behulp van moderne research & development en een breed assortiment rassen en services gericht op de wensen en behoeften van haar klanten en eindconsumenten. Rijk Zwaan stelt zich hierbij in de gehele keten op als een partner met respect voor relaties en omgeving.





http://www.salanova.nl