Datum: 30 juli 2008

Noordwijkerhout Botsing tussen fietsster en motorrijder De politie heeft op dinsdag 29 juli rond 16.55 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de kruising van de Oosterduinen met de Herenweg. Een 43 jarige vrouw uit Lisse reed over het fietspad van de Oosterduinen, komende uit de richting van het Oosterduinsemeer. Zij verleende op het kruispunt met de Herenweg geen voorrang aan de van linkskomende motorrijder, een 55 jarige Noordwijker. De fietsster en de motorrijder botsten en kwamen ten val. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht, hun verwondingen zijn onbekend.

Leiden Gestolen fiets teruggevonden De politie heeft dinsdag 29 juli de gestolen fiets van een vrouw uit Leiderdorp teruggevonden. De damesfiets was op 3 januari van dit jaar bij het Winkelhof in Leiderdorp gestolen. Agenten hielden rond 13.50 uur een 37 jarige man uit Leiden aan die met de fiets over de Oude Vest reed. Hij vertelde de agenten dat hij de fiets enige tijd geleden op een rommelmarkt in Leiden had gekocht. De man werd een boete opgelegd van 250 euro en bij het niet betalen van de boeten zal hij op 10 oktober moeten verschijnen voor de Politierechter.

Voorschoten Politie werft vrijwilligers en surveillanten tijdens Paardenmarkt De politie Hollands Midden is nog steeds op zoek naar vrijwilligers en surveillanten. De jaarlijkse Paardenmarkt van maandag 28 juli was dan ook weer zo'n moment om bezoekers daarvoor warm te maken. Vier medewerkers van Werving & Selectie van het korps waren op het Treubplein met een politiebus en probeerden bezoekers over de streep te trekken. Enkelen melden zich spontaan aan als vrijwilliger. Verder werd antwoord gegeven op veel uiteenlopende vragen en vond het wervingsmateriaal gretig aftrek.

Bij de politie Hollands Midden werken beroepsagenten samen met Politievrijwilligers. Als Politievrijwilliger voer je de volwaardige politiefunctie uit, naast een baan of zorgtaak. Een surveillant werkt fulltime bij de politie en voert politietaken uit. Meer informatie over opleiding en sollicitatie is te verkrijgen bij de afdeling Werving & Selectie van Politie Hollands Midden en kan bereikt worden via 071-5459564. Het mailadres is: werkenbij@hollands-midden.politie.nl

Zaterdag 2 augustus werft de Politie Hollands Midden op het Noordzee festival in Katwijk

Nieuwerkerk a/d IJssel Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 28 jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den IJssel. De man reed woensdag 30 juli rond 02.50 uur onder invloed over de Vinkendaal. Hij werd aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag daarvan was 680 ug/l. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Gouda Verdacht van het dealen van drugs De politie doet onderzoek naar het dealen van drugs uit een pand aan de Westerkade. Naar aanleiding van informatie ging de politie maandag 28 juli naar het pand. Binnen werden kleine hoeveelheden van diverse soorten drugs aangetroffen en materiaal waarvan bekend is dat drugsdealers het gebruiken. In de woning werden twee mannen uit Gouda van 35 en 54 jaar en een man uit Stolwijk van 49 jaar aangehouden. Dinsdag 29 juli volgde nog een aanhouden van een 52 jarige vrouw uit Gouda. Alle verdachten zitten voor het onderzoek nog vast. De politie heeft het materiaal in beslag genomen en voert testen uit op de aangetroffen stoffen.

Gouda Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 34 jarige automobilist uit Delft. De man reed woensdag 30 juli rond 01.50 uur onder invloed over de Burgemeester Jamessingel. Hij werd aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag daarvan was 615 ug/l. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

------------------------------ einde berichten -----------------------------------------------------------

Noot voor de redachties/