Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 168

datum: 30 juli 2008

14 sportverenigingen krijgen subsidie voor sportvoorzieningen

14 Amersfoortse sportverenigingen kunnen aan de slag met het opknappen of uitbreiden van hun accommodaties of duurzame sportinventaris aanschaffen. Hun subsidieaanvragen hiervoor zijn geheel of gedeeltelijk gehonoreerd. Met deze toekenning nemen burgemeester en wethouders het advies van de onafhankelijke adviescommissie sportvoorzieningen integraal over. De toegekende subsidie bedraagt in totaal E 419.077,--.

De subsidies worden sinds 2006 verstrekt op grond van de beleidsregels subsidiëring sportvoorzieningen, ook de 1/3e regeling genoemd. Sportverenigingen zonder winstoogmerk kunnen tot 1 mei een aanvraag indienen voor investeringskosten. In 2008 hebben 19 verenigingen een aanvraag ingediend. Als aan de voorwaarden uit de regeling wordt voldaan kan subsidie worden verstrekt voor maximaal een derde deel van de totale investering. De vereniging moet zelf in staat zijn het overige tweederde deel te financieren.

De voorzieningen waarvoor subsidie is toegekend zijn zeer gevarieerd. Het gaat bijvoorbeeld om een kunstgras trainingsveld, een minitennisbaan, de bouw of aanpassing van een clubhuis, de aanschaf van boten en riemen, een beregeningsinstallatie, veldverlichting, dug-outs en doelen. Net als in 2006 en 2007 had een aantal aanvragen betrekking op 'upgrading'. Die aanvragen zijn alleen gehonoreerd als vergeleken bij de huidige situatie op de accommodatie een meerwaarde wordt gecreëerd die leidt tot een vergroting van de sportmogelijkheden, bijvoorbeeld een intensievere bespeling. Vervanging en groot onderhoud zijn niet subsidiabel, evenals een keuken, keukeninrichting, bar of sponsorhome.

Voor het jaar 2008 heeft de gemeenteraad E 500.000,-- beschikbaar gesteld voor de 1/3e regeling. Er wordt E 419.077,-- aan subsidie verstrekt, zodat E 80.923,-- overblijft. Bij de opstelling van de jaarrekening zal het college de raad vragen het geld dat niet is besteed toe te voegen aan de bestemmingsreserve 1/3e regeling sport.

Informatie: Petri den Doop, woordvoerder gemeente Amersfoort, 033 469 43 55, pca.dendoop@amersfoort.nl.


---- --