Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Gerenommeerde logistieke dienstverlener op het gebied van chemische producten kiest Infor om zijn opslag- en distributieprocessen te integreren

Van den Anker verbetert inzicht in gegevensstromen en optimaliseert distributieprocessen met Infor ERP Baan IV

Barneveld, 30 juli, 2008 Infor kondigt vandaag aan dat Van den Anker, specialist en marktleider in opslag, behandeling en distributie van gevaarlijke producten en verpakte chemische stoffen, Infor ERP Baan IV gaat inzetten in zijn regionale en Europese distributiecentra. Met Infor ERP Baan IV wil het bedrijf meer inzicht krijgen in de gegevensstromen binnen de organisatie. Bijgevolg moet dit leiden tot een efficiënter voorraadbeheer en een betere afstemming van de logistieke processen.

Van den Anker, dat grote namen uit de olie- en brandstofindustrie en de farmaceutische sector tot zijn klanten mag rekenen, gaat het ERP-systeem inzetten om de distributie van chemische en gevaarlijke producten door heel Europa verder te optimaliseren. De krachtige, businessspecifieke functionaliteiten van Infor ERP Baan IV stellen Van den Anker in staat de opslag- en distributieactiviteiten op elkaar af te stemmen en waar mogelijk te integreren. Van den Anker kan hierdoor de dienstverlening voor zijn klanten ook in de toekomst op hetzelfde hoge niveau houden.

Het hoge niveau van onze dienstverlening en de kwaliteit die wij leveren op het gebied van veiligheid zorgen er al meer dan veertig jaar voor dat Van den Anker marktleider in deze sector is , vertelt Leon Jacobs, algemeen directeur van Van den Anker. Met Infor ERP Baan IV, zijn we in staat onze bedrijfsactiviteiten efficiënter in te richten. Zo kunnen we nog beter en sneller aan de wensen van onze klanten voldoen en zorgen we er eveneens voor dat we ook de komende veertig jaar marktleider in onze sector blijven.

Baan IV is een uitermate geschikte ERP-oplossing voor distributie- en transportbedrijven als Van den Anker, stelt Vincent Harmsen, vice president, Northern Europe bij Infor. Het bedrijf handelt de opslag en distributie af van gevaarlijke chemicaliën. Dit vraagt een ERP-oplossing waar niet alleen de efficiëntie en de prestaties mee verbeterd kunnen worden maar die de organisatie tevens helpt te voldoen aan de stringente regelgeving die de industrie voorschrijft. Baan IV biedt Van den Anker ondersteuning bij al deze facetten.

Voor meer informatie over ERP Baan, bezoekt u: http://www.infor.com/product_summary/erp/erpbaan/

Over Van den Anker

Van den Anker is specialist en marktleider in opslag, behandeling en distributie van gevaarlijke producten en verpakte chemische producten. Al ruim veertig jaar is risicobeheersing de core-business. Van den Anker bedient zijn klanten vanuit de beste kwaliteit en een optimale dienstverlening. Naast de voortdurende zorg voor veiligheid, biedt Van den Anker zijn klanten een keur aan aanvullende diensten.

Over Infor

Infor levert branchespecifieke software aan ondernemende organisaties. De oplossingen van Infor hebben ervaring als het ware ingebouwd gekregen, zodat bedrijven van ieder formaat zich ondernemender kunnen opstellen en zich sneller kunnen aanpassen aan veranderingen. Met meer dan 70.000 bedrijven klanten geeft Infor de naam softwarebedrijf een andere betekenis.