Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 30 juli 2008

Succesvolle ontmoeting tijgertje Yegor Zov en zijn vader

Kennismaking is naar tevredenheid verlopen

Vandaag heeft tijgertje Yegor Zov onder begeleiding van moeder Kira voor het eerst kennis gemaakt met zijn vader Ilya in DierenPark Amersfoort. Het was een spannende ontmoeting; vader Ilya is nog wat afstandelijk en Yegor Zov is nog af en toe iets te brutaal. Sinds deze ontmoeting is het gezin weer compleet.

Eerst ruiken en aftasten
Om 09.00 uur is de schuif open gegaan waarna eerst moeder Kira en Yegor Zov naar buiten zijn gegaan. De afgelopen weken zijn moeder en vader ook al even bij elkaar geweest om de liefde weer op te laten bloeien. Toen Ilya het buitenverblijf betrad had Yegor Zov hem nog niet direct in de gaten. Maar toen zijn moeder en vader contact met elkaar hadden, liep het tijgerkatertje zonder enige angst richting zijn vader. Eerst werd er even aan elkaar geroken en vervolgens kreeg vader Ilya meteen door dat hij een brutale zoon heeft.

Moeder kijkt toe
Yegor Zov heeft regelmatig de achtervolging ingezet op zijn vader. Dit tot ongenoegen van Ilya, want hij is nog wat onwennig met het jong. Dus Yegor Zov moet af en toe een uithaal incasseren, maar hij blijkt wat hardleers. Zijn vader wil op deze wijze respect afdwingen bij zijn zoon en ervoor zorgen dat Yegor Zov hem niet lastig valt. Dit is een goed teken. Toch blijft de komende periode spannend. In het wild leven tijgerwelpen alleen met hun moeder totdat ze zelfstandig zijn en het nest verlaten. De vader speelt daarbij geen enkele rol.

Yegor Zov bezoeken
Na vandaag is het gezin compleet en in het buitenverblijf samen te zien. Hun belevenissen zijn nog steeds live te volgen via www.dierenparkamersfoort.nl.

Foto's:
Foto 28: Yegor Zov moet af en toe een uithaal incasseren, zodat hij leert respect te tonen voor zijn vader. Foto 36: Er wordt heel wat geroken aan elkaar, maar wel heel voorzichtig. Foto 39: De eerste ontmoeting, onder begeleiding van moeder Kira (rechts), verloopt naar tevredenheid. Foto 43: Yegor Zov is vrij brutaal en de komende tijd zal hij nog veel moeten leren.

DierenPark Amersfoort; een bos vol avontuur
DierenPark Amersfoort ligt centraal in Nederland en biedt haar gasten een dag vol avontuur. Oog in oog met witte tijgers, olifanten, giraffen of chimpansees. Midden in de nacht sluipen door een nachtelijke jungle of spelen in één van de drie speeltuinen. In de Stad der Oudheid zijn dieren te zien uit oude culturen. Voor meer informatie: www.dierenparkamersfoort.nl.

Noot voor redactie;