Ingezonden persbericht



PERSBERICHT

Schiphol-Rijk, 30 juli 2008

Ook ATP is helemaal klaar voor Beijing

Op 08-08-2008 om 8 minuten over 8 worden de Olympische Zomerspelen in Beijing officieel geopend. De sportieve verwachtingen van 's werelds beste atleten zijn hooggespannen. Dat geldt ook voor de last-minute organisatorische voorbereidingen. ATP, The Advanced Travel Partner - al sinds 1997 de officiële reisagent van het Nederlands Olympisch Comité - is medeverantwoordelijk voor de logistieke organisatie en coördinatie naar Beijing, Hongkong (paardensport), Qingdao (zeilen) en de overige gaststeden (voetbal).

Binnen ATP houdt een eigen 'Olympische Team' van 30 medewerkers zich al ruim twee jaar bezig met de logistieke voorbereidingen. In Beijing zal dat aantal oplopen tot 60 operationele ATP-specialisten, aangevuld met eenzelfde aantal lokale stafmedewerkers. Niet alleen worden alle atleten, begeleiders, officials en familieleden door ATP vervoerd. Ook faciliteert de zakelijke reisorganisatie vele sponsors, journalisten, bedrijven en supporters met vluchten, accommodatie en hospitality. Bovendien is ATP de exclusieve Official Ticket Agent voor Nederland wat betreft de verkoop van Olympische entreekaarten. Onderstaande feiten geven een goed beeld van de logistieke uitdagingen van ATP:


. Vervoer en vrachtcoördinatie Nederlands Olympisch Team (400 sporters en hun begeleiders)
. 6.000 vluchten

. 10.000 hotelovernachtingen

. Complete hospitality en logistiek rond het Holland Heineken House
. Meer dan 60.000 entreekaarten

. Ruim 2.500 geboekte zakelijke arrangementen
. Alle 'binnen Azië'-vervoer van sporters en hun bagage

Behalve de verantwoordelijkheid voor onder andere vervoer, coördinatie en accommodatie, treedt ATP ook op als Official Hospitality Partner van het Holland Heineken House. Daarnaast is ATP samen met het NOC*NSF, de Rabobank en de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond), founding partner van de Holland Olympic Club in Hongkong.

ATP Manager International Sports Strategy Jeroen de Roever over de te leveren prestaties van het toegewijde team: "Het ATP-team staat in de startblokken om dit gigantische project in goede banen te leiden. We zijn er helemaal klaar voor! Iedereen heeft er zin in en verheugt zich om naar China te vertrekken. Uiteraard kijken we ook al vooruit. Na Beijing staan in 2010 de Olympische Winterspelen in Vancouver op het programma. Inmiddels zijn hiervoor alweer de eerste tickets geboekt."

Ondanks de mondiale krapte aan toegangskaarten voor de Olympische Zomerspelen kan ATP, dankzij haar goede internationale netwerk, nog enkele interessante arrangementen naar Beijing aanbieden. Ga voor meer informatie naar www.atp.nl/os2008.


- Einde Bericht -

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht