Stem op favoriete archeologiemuseum via www.museumprijs.nl

30/07/2008 12:04

Nationale Postcode Loterij

Amsterdam, 28-07-08 - Voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2008 koos een vakjury drie musea gewijd aan archeologie in Nederland of met een collectie Nederlandse bodemschatten. Vanaf vandaag tot en met 29 september kan het publiek stemmen op hun favoriete archeologiemuseum via www.museumprijs.nl. Het winnende museum ontvangt 100.000 euro.

Archeologie

Elk jaar kiest de BankGiro Loterij Museumprijs een andere categorie museum. Dit jaar is er gekozen voor musea met een permanente presentatie van de Nederlandse archeologie of bodemschatten. De jury heeft alle musea die in deze categorie vallen bekeken en de volgende drie musea voor de prijs genomineerd:


- Museum Het Valkhof (Nijmegen, Gelderland)


- Museon (Den Haag, Zuid-Holland)


- Hunebedcentrum (Borger, Drenthe)

De jury van de Museumprijs 2008 bestaat uit de heer prof. Dr. J.W.F. Reumer (voorzitter), mevrouw drs. J. Kiers, de heer drs. P.J. Schoon, de heer Prof. Dr. L.P. Louwe Kooijmans en de heer drs. E.J. van Ginkel.

BankGiro Loterij Museumprijs

De BankGiro Loterij Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij. De prijs wordt jaarlijks toegekend en het winnende museum ontvangt 100.000 euro. In 2007 won Museum Menkemaborg (Uithuizen), in de categorie kasteelmusea. Vanaf dit jaar werkt ook de Nederlandse Museumvereniging mee aan de prijs. De Nederlandse Museumvereniging promoot de prijs onder haar kaarthouders en leden.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds stimuleert cultuur en natuurbehoud in Nederland - op grote en op kleine schaal. Bijzondere initiatieven, bevlogenheid en talent moedigt het fonds aan met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen. Door actieve fondsenwerving en inkomsten uit loterijen kan het fonds jaarlijks bijna vierduizend projecten en personen ondersteunen. Met een landelijk fonds en twaalf provinciale afdelingen, is het Prins Bernhard Cultuurfonds een van de grootste particuliere cultuurfondsen van Nederland. Het Prins Bernhard Cultuurfonds geeft cultuur de kans. www.cultuurfonds.nl.

Over BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De BankGiro Loterij kan jaarlijks, dankzij haar deelnemers (meer dan 850.000 mensen in 2007 met in totaal 1,25 miljoen loten), vele tientallen miljoenen uitkeren aan musea en andere culturele instellingen in Nederland. Hiermee kunnen zij bijvoorbeeld belangrijke kunstwerken aankopen, die een bijzondere aanvulling zijn op hun collectie. In 2007 keerde de BankGiro Loterij ruim 53 miljoen Euro uit aan cultuur in Nederland. www.bankgiroloterij.nl.





http://www.museumprijs.nl