Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
30 juli 2008


--Persbericht-

Uitbreiding huisvesting St. Theresia
school in Mariënvelde
College van B&W neemt besluit voor permanente huisvesting

Voor de huisvesting van een 5e groep leerlingen wordt het schoolgebouw van de St. Theresiaschool in Mariënvelde uitgebreid met een permanent leslokaal en een afzonderlijk speellokaal voor de jongste leerlingen. Bij het besluit hierover is vooral naar de toekomst gekeken.

Hoewel de school op basis van het aantal toekomstige leerlingen formeel slechts in aanmerking komt voor een tijdelijke uitbreiding van de huisvesting, is toch gekozen voor een permanente uitbreiding. Daardoor ontstaat de mogelijkheid om de indeling van het uit 1930 daterende gebouw aan te pakken en te renoveren, zodat het gebouw voldoet aan de onderwijskundige eisen van deze tijd. Immers de keus voor permanente huisvesting betekent dat tijdens de bouwactiviteiten andere huisvesting moet worden gezocht voor de leerlingen.

Een andere argument is dat bij de prognoses van het aantal leerlingen in de toekomst vraagtekens kunnen worden gezet. Bijvoorbeeld het feit dat er door de herindeling van de gemeente Oost Gelre geen historische gegevens bekend zijn. En als op termijn het leerlingenaantal daalt, zal het vrijkomende lokaal in gebruik worden genomen door de peuterspeelzaal. Dit vanuit de gedachte van het brede school-concept.

De uitkomst van het collegebesluit komt tegemoet aan de uitdrukkelijke wens van het schoolbestuur. Met het schoolbestuur vindt nog overleg plaats over de wijze waarop de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd.

Vragen over de inhoud van dit persbericht kunt u stellen aan de afdeling Communicatie, Brandt Keegstra, telefoon 0544 - 393552.


-----------------------


---- --