Ingezonden persbericht


Persbericht

30 juli 2008

Uruzgan.FM maakt flitsbezoek aan Kamp Hadrian in Deh Rawod

DJ Annemieke Schollaardt en het team van Uruzgan.FM hebben gisteren Kamp Hadrian in Deh Rawod, Afghanistan bezocht. Daarmee is een grote wens van het team in vervulling gegaan.

Annemieke Schollaardt: Al sinds we deze reis plannen, is er een grote wens: naar Deh Rawod. Het kleinste Nederlandse kamp in Uruzgan ligt afgelegen en is daarom echt het einde van de pijplijn. De 300 man daar, uiterst fanatieke Uruzgan.FM-luisteraars, hebben nog nooit bezoek van ons gekregen. Het bezoek aan Deh Rawod was, zoals gepland, kort maar krachtig. Reportage draaien, handjes schudden, doos met goodies afgeven, stiekem toch een rondje om het kamp, kamelen spotten achter de hesco s en weer terug. Maar wat een indrukwekkende ervaring .

Uruzgan.FM

Uruzgan.FM is een initiatief van 3FM en Radio Nederland Wereldomroep en fungeert als brug tussen het thuisfront en de militairen. Het radioprogramma brengt sinds 8 augustus 2006 een mix van muziek, entertainment, nieuws en informatie voor uitgezonden militairen en het thuisfront. Van 28 juli tot 6 augustus maakt Uruzgan.FM live radio voor de militairen en het thuisfront vanaf de militaire bases Kamp Holland en Kandahar Airfield. Als cadeau neemt Uruzgan.FM de band Jeremy s mee en organiseert het radioprogramma in de verschillende kampen een feestje. Daarvoor is alle reden, want niet alleen de missie viert zijn tweede verjaardag, ook Uruzgan.FM.

Requests

Requests spelen een belangrijke rol in Uruzgan.FM. Militairen en thuisblijvers kunnen platen aanvragen en berichten achterlaten via www.uruzgan.fm. Reageren kan per e-mail annemieke@uruzgan.fm en vanuit Nederland via de voicemail op 0880881122 en SMS 3333 (beginnen met het woord URUZGAN , dan een spatie, daarna de tekst en verzenden naar 3333).

Luisteren

Uruzgan.FM duurt een uur en is elke dag om 16.00 uur Nederlandse tijd te beluisteren op vier Nederlandse bases in Afghanistan. Op de bases kan dat via de zender 3FM, powered by de Wereldomroep , die naast Uruzgan.FM de hele dag de reguliere programmering van 3FM en twee edities van het Wereldomroep-programma Nieuwslijn uitzendt. Uruzgan.FM is ook te horen via de website www.uruzgan.fm en via een aantal lokale omroepen in Nederland, nabij kazerneplaatsen.

Voor meer informatie: www.uruzgan.fm

Of het weblog van Annemieke: www.annemiekeschollaardt.nl