Persbericht

NetApp biedt deduplicatie op ruim 10.000 systemen

~ Technologie ook inzetbaar op storage-systemen van andere aanbieders ~

Schiphol-Rijk, 30 juli 2008 - NetApp (NASDAQ: NTAP) biedt vanaf nu de mogelijkheid om primaire storage van andere aanbieders te dedupliceren. Dit is mogelijk met de storage virtualisatie oplossingen uit de V-Series productlijn. Met deze productlijn kunnen klanten met storage-systemen die niet van NetApp zijn, toch gebruik maken van het Data ONTAP® 7G-besturingssysteem van NetApp. Dit besturingssysteem verhoogt de efficiëntie en vermindert de complexiteit van databeheer. Met NetApp® V-Series kunnen klanten die gebruik maken van EMC, Hitachi Data Systems, HP of andere storage-systemen, de deduplicatie technologie van NetApp inzetten om de hoeveelheid dubbele data op deze systemen te reduceren. Verder helpt deduplicatie met NetApp V-Series klanten om maximaal rendement te halen uit hun huidige storage-investeringen door de bestaande opslagcapaciteit beter te benutten.

NetApp deduplicatie is één van de snelst groeiende technologieën in de historie van het bedrijf. Op dit moment maken al meer dan 2.500 klanten op ruim 10.000 systemen gebruik van NetApp's deduplicatie technologie. Terwijl andere storage-aanbieders deduplicatie hebben teruggebracht tot gewoon back-up of gearchiveerde data, levert NetApp een 'end-to-end' deduplicatie technologie die zich richt op de primaire storage en volledig geïntegreerd is met het algemene storage-besturingssysteem. Hierdoor halen klanten voordeel uit deduplicatie op alle data niveaus, inclusief primaire storage, back-up en archivering.

"Door onze V-Series-klanten te voorzien van de deduplicatie technologie voor al hun data, kunnen zij hun heterogene datagroei beter beheren, terwijl zij kosten besparen en datamanagement vereenvoudigen", zegt Brendon Howe, Vice President en General Manager, NAS en V-Series Business Units bij NetApp. "Het is duidelijk dat onze klanten hun traditionele benadering van dataopslag herzien. Deze aankondiging is een nieuw voorbeeld van de waarde van de NetApp V-Series-systemen."

Deduplicatie speelt een belangrijke rol in de efficiëntie van storage en wint nog steeds aan populariteit bij klanten die worstelen met datagroei en de problemen die daarmee gepaard gaan. Met NetApp deduplicatie kunnen klanten overbodige data snel en eenvoudig verwijderen. Hierdoor komt er meer ruimte vrij, wordt energie bespaard en is er minder opslagcapaciteit nodig.

NetApp deduplicatie versterkt het portfolio van NetApp op het gebied van ruimte besparende technologieën. Dit productaanbod bevat thin provisioning, Snapshot(TM)-kopieën en flexibele klonen. Zoals de meeste ruimte besparende technologieën is NetApp deduplicatie een onderdeel van het Data ONTAP besturingssysteem en kosteloos beschikbaar. NetApp is de enige grote aanbieder van dataopslag en -management oplossingen die de deduplicatie technologie insluit in al zijn unified storage-systemen. Aan het einde van dit jaar zijn alle storage-systemen van NetApp voorzien van de deduplicatie technologie.