Deelgemeente Charlois Rotterdam

Deelgemeentepagina 30 juli 2008


Besluiten Dagelijks Bestuur

Besluiten die het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois neemt, kunnen ook anderen dan de direct belanghebbenden aangaan. De Algemene Wet Bestuursrecht en diverse andere wetten en verordeningen geven belanghebbenden de mogelijkheid om een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift in te dienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie.

Hier vindt u een opsomming van besluiten waarbij belangen van derden betrokken kunnen zijn.

Het dagelijks bestuur heeft in de afgelopen periode onderstaande besluiten genomen:

Algemene Plaatselijke Verordening:

Vergunning verleend:

1. aan Buurtgroep Velden voor het houden van een rommelmarkt en het gebruiken van een geluidsinstallatie op woensdag 27 augustus 2008 tussen 15.00 uur en 20.00 uur op het Hijkerveld ten westen van de voetbalkooi. (besluit 23 juli 2008);

2. aan de heer W. Ouwehand vergunning verleend voor het afsluiten van de Voetjesstraat, instellen parkeerverbod voor de Voetjesstraat, plaatsen van een hindernisbaan en springkussen, een aantal kramen, een podium, optreden levende muziek en gebruiken geluidsinstallatie op zaterdag 2 augustus 2008 van 14.00 uur tot 22.00 uur in verband met het houden van het Voetjesfestival (besluit 25 juli 2008);

3. aan Stichting Street Dream Foundation voor het plaatsen van een tweetal velden (18x13m.), een tent, een klimrek, een glijbaan, twee toiletten, optreden levende muziek en gebruiken geluidsinstallatie op woensdag 6 augustus 2008 van 08.00 uur tot 20.00 uur in verband met het houden van een voetbaltoernooi op het plein kruising Boergoensevliet/Huismanstraat (besluit 25 juli 2008).

Positief geadviseerd:

1. aan Team Horeca en Evenementen ten aanzien van het afgeven van een verklaring van geen bezwaar aan Ad Ballon Ballonvaarten bv. Voor het oplaten van een heteluchtballon vanuit het Zuiderpark op woensdag 13 augustus 2008 (bij slecht weer maandag 15 september 2008) tussen 7.00 en 7.30 uur (besluit 22 juli 2008);
2. aan Team Horeca en Evenementen ten aanzien van het afgeven van een vergunning aan de Iglesia Di Dios voor het houden van straatevangelistatie op de zaterdagen tussen 17.00 en 19.00 uur op de locatie Maashaven/hoek Mijnsherenlaan en op de donderdagen tussen 14.00 en 17.00 uur op de locatie Wevershoekterrein en Zuidplein Laag nabij ABN/Amro in de periode van datum afgifte vergunning tot 29 december 2008 (besluit 22 juli 2008).

Kapvergunningen:

Vergunning verleend voor het kappen van:


1. 3 vleugelnoten, terrein verpleeghuis Slingedael, Dreischorstraat 85. De bomen moeten worden gekapt i.v.m. de aanpassing van het entreegebied, de renovatie van het verpleeghuis en de plaatsing van een nieuwe perscontainer. In de huidige situaties kunnen de vrachtwagens hun werk niet doen zonder schade op te lopen (besluit 21 juli 2008);

Vergunning geweigerd:


1. voor het kappen van 1 picea glauca, achtertuin Arkestein 7

Besluiten hoofd sector Bouw- en Woningtoezicht Rotterdam namens het dagelijks bestuur:

Woningwet:

Vergunning verleend:


1. voor het gedeeltelijk veranderen van het pand Pompstraat 44 (besluit 16 juli 2008);


2. voor het plaatsen van een draaitrap in de woning op de begane grond aan de Dorpsweg 169A, om deze samen te voegen met de woning Dorpsweg 169B (besluit 11 juli 2008);


3. voor het gedeeltelijk veranderen van de indeling van de woning aan de Bas Jungeriusstraat 200A (besluit 17 juli 2008).

Vrijstelling bestemmingsplan verleend/vergunning verleend:


1. voor het bouwen van 18 eengezinswoningen en een parkeerterrein aan de Oldegaarde, Aldenkamp en Buurkamp. Het is de bedoeling drie stroken met eengezinswoningen te bouwen: een strook van elf eengezinswoningen in drie bouwlagen, een strook met 5 eengezinswoningen in twee bouwlagen en twee eengezinswoningen in twee bouwlagen, alle met een plat dak. Op eigen terrein tussen de stroken worden 18 parkeerplaatsen aangelegd (besluit 14 juli 2008)

Besluiten hoofd Publiekszaken namens het dagelijks bestuur:

Gehandicaptenparkeerplaats:

Besluit tot toewijzing:


1. van een gehandicaptenparkeerplaats aan de bestuurder van het voertuig met kenteken TB-DZ-53 aan de Lokhorst t.h.t. nrs 7-11 (besluit 11 juni 2008).

Website

Deze besluiten worden ook gepubliceerd op de website van de deelgemeente: www.charlois.rotterdam.nl U vindt ze onder het menu Actueel - Bekendmakingen. U kunt daar ook de besluiten van eerder datum raadplegen (tot ca. 6 weken terug).

Bezwaar maken

Tegen bovengenoemde besluiten kunt u een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift indienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie. Dit dient te gebeuren binnen zes weken, gerekend vanaf de dag na bekendmaking van het besluit.

Nadere inlichtingen over het desbetreffend besluit, onder andere over de precieze datum van bekendmaking, kunt u verkrijgen bij het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11. Tel. 410 74 10. Daar kunt u tevens meer informatie krijgen over de wettelijke mogelijkheden tot indiening van een bezwaar/beroepschrift.

Voorlopige voorziening

Diegenen die van mening zijn dat de onmiddellijke uitvoering van een besluit niet dient plaats te hebben, kunnen -naast het indienen van een bezwaarschrift- een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Stuur een afschrift van het besluit waarvoor u een voorziening vraagt evenals een afschrift van het door u ingediende beroepschrift mee met uw verzoek.

Aanvragen bouwvergunningen

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois maakt in het kader van art. 41 van de Woningwet bekend dat de volgende aanvragen voor een bouwvergunning zijn ingediend:

1. voor het splitsen van twee woningen, Wolphaertsbocht 363B;
2. Voor het vernieuwen van de constructieve delen t.b.v. roltrappen, Zuidplein Hoog 950;

3. voor het veranderen van de indeling naar kantoren en baliefuncties, Wevershoekstraat 380-388

Bovengenoemde plannen moeten nog volledig worden beoordeeld.

Informatie over de voortgang van bouwplannen kan worden verkregen bij de afdeling Vergunningen, Galvanistraat 15, tel. 010 - 489 4966 (tussen 9.00 12.00 uur en 13.00 17.00 uur). De bouwinspecteur de heer L. Zinkhaan houdt op maandag van 15:30 uur tot 16:30 uur spreekuur in het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11 .

Rotterdam, 30 juli 2008

Namens het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois,

H. Goedhart

Directeur dS+V

Aanvragen kapvergunningen

In het kader van art. 4.4.6 van de Algemene Plaatselijke Verordening maakt het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois bekend dat de volgende aanvragen voor een kapvergunning zijn ingediend:


1. voor 2 prunussen, Sint Annalandstraat 59-105. De bomen zijn dood;


2. voor het snoeien van ca. 6 takken van 1 boom, tuin nr. 54 van volkstuincomplex Zuiderhof, Zuiderparkweg 100;


3. voor het snoeien van ca. 6 takken van 2 bomen, achter tuin nrs. 52 en 53 van volkstuincomplex Zuiderhof, Zuiderparkweg 100;


4. voor 2 iepen, naast metrostation Slinge. De bomen moeten worden gekapt i.v.m. het vervangen van een riool;


5. voor 1 boom, Streefkerkstraat 25b. De boom staat zeer dicht bij woningen, waardoo naast hinder schade kan ontstaan aan de panden.

Bovenstaande aanvragen liggen tot en met woensdag 13 augustus 2008 ter inzage ter secretarie van de deelgemeente Charlois, Boerhaavestraat 11 (Afdeling Centrale Ondersteuning Wijkzaken).

Wij verbouwen!

Wij verbouwen!

Leden volkstuinvereniging Zonnehof

krijgen deelgemeentelijke onderscheiding

Drie leden van volkstuinvereniging Zonnehof kregen op zaterdag 26 juli een zilveren Karel de Stoutespeld opgespeld door deelraadsvoorzitter Dick Lockhorst.

Volkstuinvereniging Zonnehof bestond op 25 juli precies vijftig jaar en de heer en Mevrouw Van de Kasteelen en mevr. Van Wijk zijn er al vanaf het begin bij. Zij vierden dus ook hun vijftigjarig jubileum bij deze vereniging.

Mevr. M. van Wijk nam jarenlang het 2^e secretariaat van de vereniging op zich en hielp mee bij vele activiteiten. Tevens was zij jarenlang notulist voor de Rotterdamse Bond van Volkstuinders.

Mevrouw K. van de Kasteelen nam een tijdlang het 2^e penningmeesterschap op zich en hielp eveneens mee met vele activiteiten. Momenteel runt zij nog steeds de handenarbeidclub en staat zij in het hoogseizoen twee dagen per week in het winkeltje van het volkstuincomplex om tuinspullen aan de man (m/v) te brengen.

Haar man, de heer J. van de Kasteelen is ook nog steeds druk voor de vereniging. Hij is de toezichthouder op het complex en doet daar veel werkzaamheden. Verder haalt hij grof vuil op voor de leden en brengt dit naar het milieupark. Ook brengt hij in de volkstuinwinkel gekochte spullen bij de leden op de tuin. Daarnaast is hij betrokken bij vele activiteiten.

De spelden werden uitgereikt tijdens de receptie die gehouden is ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van volkstuinvereniging Zonnehof.

Deelraadsvoorzitter Dick Lockhorst speldde afgelopen zaterdag bij drie leden van Volkstuinvereniging Zonnehof een zilveren Karel de Stoutespeld op: mevr. en dhr. Van de Kasteelen en mevr. Van Wijk (foto: fotopersbureau Cor Vos)

Albasten bruiloft in Charlois

Zaterdag 26 juli werd in Charlois wel een heel bijzonder jubileum gevierd: de heer en mevrouw van Zwol vierden hun 75-jarig huwelijksfeest.

Zij trouwden op 26 juli 1933 het stadhuis van Rotterdam. Zij leerden elkaar kennen bij de AJC (Arbeiders Jeugd Centrale) in Oostvoorne bij het Stenen Baken. Na hun trouwen gingen zij in Rotterdam-Zuid wonen. Zij kregen een dochter en een zoon. De familie is intussen verrijkt met 4 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen.

De heer Van Zwol was scheepstimmerman en mevrouw Van Zwol werkte in de huishouding. Daarnaast was de heer Van Zwol actief in de volkstuinvereniging en lid van een schaakvereniging.

En mevrouw Van Zwol was lid van bloemschikvereniging "De Floriade" waar zij ook voorzitster van was en daarnaast zat zij op een zangkoor.

Vandaag de dag is het echtpaar niet meer actief in het verenigingsleven. Ze hebben wel hobbys. De heer Van Zwol schaakt nog steeds graag en hij leest veel. Mevrouw Van Zwol borduurt af en toe nog. In het verleden borduurde zij erg veel en zij heeft ook nog gekantklost.

De heer Van Zwol maakte vroeger tegels van klei en beschilderde deze met gemeentewapens. Ook hield hij bijen.

Deelraadsvoorzitter Dick Lockhorst ging zaterdag op bezoek bij de heer en mevrouw Van Zwol, die deze dag hun albasten huwelijksfeest vierden (foto: fotopersbureau Cor Vos)

Vrachtverkeer Heijplaat

Bewoners van Heijplaat hebben onlangs bij de deelgemeente geklaagd dat steeds meer vrachtwagens de Courzandseweg gebruiken om naar het RDM-terrein te rijden, dwars door de woonwijk heen.

Dat komt onder meer door het groeiend gebruik van navigatiesystemen. Deze wijzen (vrachtwagen)chauffeurs de snelste of kortste weg. Helaas blijkt op Heijplaat deze route vaak over de Courzandseweg te voeren. En dat is natuurlijk heel vervelend voor de bewoners.

De deelgemeente heeft deze klacht daarom aangekaart bij het Havenbedrijf Rotterdam. En het Havenbedrijf heeft contact opgenomen met de firma Tele Atlas, die de kaarten voor de TomTom en andere navigatiehulpen maakt.

Tele Atlas heeft beloofd dat ze de kaarten gaan aanpassen: de Courzandseweg wordt op de kaart minder belangrijk gemaakt; de Droogdokweg wordt belangrijker. Hierdoor zullen navigatiesystemen in de toekomst automatisch de Droogdokweg kiezen als meest logische aan- en afvoerroute van het RDM-terrein.

Verder gaat het Havenbedrijf kijken naar de wegwijzers van en naar het bedrijventerrein en deze als dat nodig is aanpassen

Zin in een actieve zomer?

Het is zomervakantie en dat betekent dat je lekker veel vrije tijd hebt! Dus is er voor jou ook heel veel te doen in de komende weken. Zin in een actieve zomer? Doe dan mee!

Beachweek Zuidwijk

Gisteren is in Zuidwijk de Beachweek van start gegaan, met tal van activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar en hun ouders: Elke dag verschillende sporten zoals voetbal, tennis, volleybal. Oud Hollandse spelletjes en springkussens. Optredens van allerlei artiesten, workshops zoals; dans, kunst en muziek. Water en avontuur: touwbruggen, zwembad, waterglijbaan en indien mogelijk kanoën en waterfietsen. Thuis Op Straat organiseert de Beachweken.

Nog tot en met vrijdag 1 augustus kun je elke middag van 13.00 tot 18.00 uur terecht op het Slingeplein. Op donderdagavond van 19.00-21.00 uur bewoners volleybalavond

Heijplaat

Actieve bewoners uit Heijplaat organiseren deze zomer allerlei activiteiten voor de kinderen uit de wijk. Op woensdagmiddag 30 juli kunnen kinderen vanaf 13.30 uur van cement een schaal maken bij de buurtvereniging, Eemhavenweg 25. Op donderdagmiddag beschilderen zij dit gebouw met fleurige bloemen en op woensdagmiddag 6 augustus kunnen ze met de buurtvereniging naar het bos in Pernis.(verzamelen op het Rondoplein om 13.30 uur)

Skatenight

Op donderdagavond 31 juli wordt de Charloise skatenight gereden. De skaters vertrekken om 19.00 uur vanaf het Amelandseplein voor een skate-tocht van ca. 7 kilometer door het Zuiderpark.

Deelname is gratis. Inschrijven vanaf 16.00 uur op het Amelandseplein. Iedereen mag meedoen, maar (jonge) kinderen moeten eerst een proefje afleggen.. Bescherming is verplicht (zelf meenemen of lenen bij speelgoeduitleen het Zonnetje). Wie de tocht uit rijdt, krijgt een medaille.

De Charloise voetbalkampioenschappen.

Met een voorronde in elke wijk kunnen teams zich plaatsen voor de finale, waarin de sterkste teams uit alle wijken tegen elkaar spelen. Er zijn twee leeftijdscategorieën. Aanmelden per team via de TOS-medewerkers. Meedoen kost 1,- per deelnemer. Wie wint de wisselbeker en de hoofdprijs?

Voorrondes zijn op dinsdag 5 augustus van 13.30 tot 16.00 uur:


- Pendrecht: Herkingenstraat


- Zuidwijk: Hijkerveld


- Oud-Charlois: Gouwstraat

Finale voor alle wijken: woensdag 6 augustus, 13.30-16.00 uur

Plaats: Hijkerveld (in Zuidwijk nabij metro Slinge)

The Olympic Millinx Games 2008

Moerkerkeplein bij de Buurtpost

5 augustus 18.00 uur: Hardlopen: 50 meter, Hardlopen: 400 meter,

Kogelstoten, Verspringen, Hoogspringen


6 augustus 18.00 uur: Volleybal, Voetbal


7 augustus 18.00 uur: Honkbal

Prijzen: gouden, zilveren en bronzen medailles Olympic Millinx Games 2008

Organisatie: Millinxbuurtpost en The Mall

Rotterdamse Street League

Op woensdag 6 augustus 2008 van 08.00 uur tot 20.00 uur is de Street League aanwezig op het plein kruising Boergoensevliet/Huismanstraat (besluit 25 juli. Doe mee aan straatvoetbal en straatbasketbal.

Meer zomeractiviteiten op www.charlois.rotterdam.nl