Gemeente Lingewaard


Huissense Dag hoofdattractie van Nijmeegse Fietsvierdaagse

De gemeente Lingewaard speelde dinsdag 30 juli een hoofdrol in de internationale Nijmeegse Fietsvierdaagse. Een peloton van ruim 2.500 fietsers volgde het mooie parcours door de gemeente met als hoofdattractie de Huissense Dag.

In de binnentuin van het gemeentekantoor werd rond het middaguur door burgemeester Harry de Vries de Huissense Dag officieel geopend. Juist op het moment dat de fietsvierdaagse zwaar op de proef werd gesteld door een fikse regenbui. Maar ook dan is volgens De Vries de gemeente Lingewaard een prachtige gemeente.

In zijn toespraak benadrukte de burgemeester dat Lingewaard voor recreatieve fietsers en wandelaars veel te bieden heeft. En dat wil het gemeentebestuur weten ook. ,,Wij zijn zelfs de enige gemeente die volgend jaar februari met een stand op de fiets- en wandelbeurs in Amsterdam staan. De beurs is volgens de burgemeester een uitstekend podium om in het westen van ons land de mogelijkheden van Lingewaard uit te dragen waar nog ruimte is om te genieten van open landschappen, landelijke fietsroutes en rustige natuurgebieden.

Gerard van Groningen, organisator van de Nijmeegse fietsvierdaagse, kan alvast de proef op de som nemen. Hij kreeg uit handen van Harry de Vries het boekje ,,De fietstocht Landelijk Lingewaard aangeboden. Een route van 55 kilometer door Lingewaard en die langs vele boerderijen, huizen, gemalen, grenspalen en verdedigingswerken trekt.