Gemeente Capelle a/d IJssel

Gemeente verwijdert graffiti

Graffiti op de paal Tijdens de jaarlijkse Opgaardendag in de wijk Oostgaarde op 28 juni 2008 hebben bewoners van de Eilandenbuurt flink wat graffiti verwijderd. Onder meer van verkeersborden en prullenbakken. De dag erna was de buurt weer beklad, maar dat lieten we niet toe. We waarderen de inzet van de buurtbewoners en lieten de graffiti daarom alsnog verwijderen. Dat gebeurde op donderdag 24 juli.

Voorkomen

Om graffiti zoveel mogelijk te voorkomen werken we samen met de politie. Daders worden regelmatig aangehouden. Als dat gebeurt, moeten ze zelf de schoonmaakkosten betalen.

Graffiti bij u in de buurt?

We hebben een contract om graffiti op gemeentelijke eigendommen schoon te laten maken. U kunt zelf meedoen in dit contract. Als er graffiti is gespoten op bijvoorbeeld uw woning kost het 8,89 per vierkante meter om het te laten verwijderen. De graffiti wordt dan binnen drie werkdagen verwijderd. Racistische graffiti wordt binnen één werkdag verwijderd. Als u graffiti ziet op een gebouw of object in de gemeente kunt u dit doorgeven via onze website www.capelleaandenijssel.nl. U kunt het ook doorgeven aan het Informatiecentrum, tel. 284 84 84.

Op heterdaad Graffiti op de muur

Ziet u dat er graffiti wordt gespoten? Neem dan direct contact op met de politie, tel. 0900-8844. U geeft het signalement van de dader(s) door. Als u weet wie de dader is, kunt u dit ook doorgeven. U kunt dat ook anoniem

doen via tel. 0800-7000. Wilt u meer weten? Neem contact op met Sandra Janssen, unit Accomodatiebeheer, 010-2848624 of e-mail:

s.janssen@capelleaandenijssel.nl