KNHS

terug

Nog meer Olympische paarden aangekomen in Hong Kong 30 juli 2008

Er is geen vertraging opgetreden bij het arriveren van meer Olympische paarden in Hong Kong. Perfect op tijd en in goede conditie kwamen de supersterren aan op het vliegveld om meteen vervoerd te kunnen worden naar de comfortabele Olympische stallen.

Nog eens 35 paarden uit 11 verschillende landen zetten voet op Chinese grond. De paarden zijn op zondag en maandag vanuit Amsterdam met drie verschillende vluchten vervoerd naar Hong Kong.

Aan de paspoorten van de paarden was te zien dat ze al op veel plaatsen in de wereld geweest zijn en bevestigden hun jet set status. De landen waarvan deze paarden kwamen zijn: Oostenrijk, Spanje, Italië, Japan, Mexico, Frankrijk, Belarus, Finland, Portugal, Rusland en Zweden.

Tot nu toe zijn er in totaal 68 paarden van de 219 gearriveerd in Hong Kong, vanuit Atlanta 5 en Amsterdam 63. Er zijn geen incidenten vermeld, alles verliep naar wens en de paarden zijn in goede conditie aangekomen.

De Hong Kong Jockey Club en het FEI veterinaire team houden de paarden in de gaten om ervoor te zorgen dat ze in goede conditie blijven verkeren.

Bron: FEI