KNHS


Welkom Thuis in Olympisch Stadion
30 juli 2008
welkom thuis site

De Nederlandse sporters die van 8 tot en met 24 augustus 2008 in Beijing deelnemen aan de Olympische Spelen hebben inmiddels al een lange weg naar de top achter de rug. Een weg die ooit als piepjong talent begon bij de eigen sportvereniging en die - met hulp van ouders, trainers, coaches en andere begeleiders - uiteindelijk na vele jaren van trainen, trainen en nog eens trainen heeft geresulteerd in kwalificatie voor dé Olympische Spelen, hét hoogtepunt voor iedere topsporter.

De een plaatste zich ogenschijnlijk met speels gemak voor de Spelen, voor de ander was de route naar Beijing bezaaid met tal van obstakels. Maar of het nu van een leien dakje ging, of met vallen en opstaan, uiteindelijk doet de manier waarop niet meer ter zake en maken al die individuele- en teamsporters straks deel uit van één groot team, het Nederlands Olympisch Team!

Het Nederlands Olympisch Team vertrekt de komende weken in delen naar Azië, voor de laatste voorbereiding en de acclimatisering voor de Olympische Spelen van Beijing. Toch is NOC*NSF ook al volop bezig met de thuiskomst van het team op maandag 25 augustus.

Het is de bedoeling dat de sporters en begeleiders, als ze op 25 augustus om 15.55 uur landen op Schiphol, direct vanuit het vliegtuig in een van de (tien) bussen stappen. Deze rijden vervolgens, onder politie-escorte naar het Olympisch Stadion van Amsterdam, waar het Nederlands Olympisch Team wordt toegejuicht door familie, vrienden, sponsors, supporters endoor jou en je klas/club/team?

Voordat alle sporters op het podium komen, is er vanaf circa 15.30 uur een aantrekkelijk voorprogramma, met diverse bekende Nederlandse artiesten. Dit gaat ook na het vertrek van de sporters nog even door.

Ook jij kan samen met je klas/club/team bij dit unieke Welkom Thuis-spektakel van de partij zijn en de medaillewinnaars en de andere Olympische helden op maandagmiddag 25 augustus toejuichen in het Olympisch Stadion! De toegang is gratis, maar je moet wel een kaart hebben. Kijk hier hoe je kaarten kunt bestellen.

Bron: NOC*NSF, www.sport.nl