Provincie Utrecht

Zwemverbod voor zwembad De Kikker in Groenekan ingetrokken

30-7-2008 -

Vanaf vandaag, 30 juli 2008, kan er weer gezwommen worden in zwembad De Kikker te Groenekan. Het zwemverbod dat op 25 juli 2008 werd afgegeven, is door de provincie ingetrokken. De laatste bemonsteringsresultaten tonen aan dat de hoeveelheid door blauwalgen (ook wel cyanobacteriën genoemd) geproduceerde gifstoffen onder de norm voor een zwemverbod ligt.

Blauwalgen zijn een natuurlijk fenomeen in oppervlaktewater dat in sommige gevallen tot overlast kan leiden. Waardoor de bacterie zich plotseling snel vermeerdert is in veel gevallen onduidelijk.

De waterkwaliteitsbeheerder blijft het water controleren op mogelijke groei van blauwalgen. Het is belangrijk dat zwemmers zelf ook alert blijven. De kwaliteit van het zwemwater kan namelijk snel veranderen na een aantal warme, zonnige dagen. De provincie adviseert om bij twijfel over de waterkwaliteit contact op te nemen met de zwemwatertelefoon van de provincie Utrecht, 030-2582158. Voor de meest recente informatie over zwemwater kunt u kijken op teletekstpagina 725 of op provincie-utrecht.nl/zwemwater.

Meer informatie: Femke Bakker, telefoon 030 - 258 2434