Ingezonden persbericht


Persbericht
CNV Metaaltechniek (een vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

30 juli 2008, Utrecht
------

Overleg bij Honeywell mislukt, acties gaan door

Het overleg met Honeywell over een sociaal plan is gisteravond laat mislukt. "Dat betekent dat de 24-uursstaking van aanstaande zondag gewoon doorgaat", zegt CNV-onderhandelaar Gerti van Valkenburg.

Bij de Emmense thermostaatmaker is al twee keer eerder een vol etmaal gestaakt, uit onvrede over het sociaal plan dat de directie in petto heeft voor de 120 werknemers (van de ruim 400) die hun baan kwijtraken. Gisteren waren de bonden - op uitnodiging van Honeywell - in Emmen voor overleg. "Maar dat heeft helaas geen resultaat opgeleverd", zegt een teleurgestelde Van Valkenburg. "De directie wekte vooraf de indruk dat er van alles bespreekbaar was, maar daar bleek uiteindelijk weinig van. Het blijft uiteindelijk gewoon allemaal te weinig."

Volgens Van Valkenburg verspreidt Honeywell tegenstrijdige berichten over de situatie van het bedrijf. "Ze doen er heel dramatisch over, het bedrijf zou er slecht voor staan. Maar rapporten die wij hebben, wijzen daar helemaal niet op. Het bedrijf maakt gewoon operationele winst. Het is nogal tegenstrijdig allemaal. De werknemers vertrouwen het niet, ze willen gewoon een goed sociaal plan. En zeker niet minder dan het sociaal plan dat we bij een eerdere reorganisatie, in 2006, hebben afgesloten."

Volgens de CNV-onderhandelaar zijn de werknemers vastbesloten om de acties door te zetten. "De voorbereidingen voor de volgende 24-uursstaking gaan gewoon door. Dat betekent dat de fabriek vanaf zondagavond 22.00 uur weer een volle dag stilligt."



Ingezonden persbericht