Universiteit Maastricht

Persberichten 2008

30 juli 2008
Opleidingen Bedrijfskunde en Economie marktgerichter Vernieuwingen programma-aanbod

Studenten die in 2009 de masteropleiding International Business (IB) aan de Universiteit Maastricht volgen, kunnen na een periode aan een buitenlandse universiteit niet alleen een Maastrichts diploma krijgen, maar ook één van de top business school Queens (Canada) of EDHEC (Frankrijk). Dit vergroot hun kansen op de internationale arbeidsmarkt. Ook wordt het in februari 2009 mogelijk om de master in deeltijd, in de avonduren te volgen. Daarnaast bouwt de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde (FdEWB) haar relaties met het bedrijfsleven verder uit, door bijvoorbeeld masteropleidingen met een stage aan te bieden. Door een intensivering van de samenwerking met het bedrijfsleven en het aanbieden van `double degree' onderwijsprogramma's, blijft de faculteit ook in de toekomst onderdeel van de selecte groep business schools in de wereld met een prestigieuze `triple crown' accreditatie.

Eerder dit jaar werd de prestigieuze EQUIS-accreditatie van de faculteit (European Quality Improvement System) opnieuw toegekend voor de komende jaren. Dit keurmerk wordt toegekend door de EFMD (European Foundation for Management Development) aan top business schools die voldoen aan de hoogste internationale maatstaven voor bedrijfskundeopleidingen. De hernieuwde accreditatie is voor de faculteit een stimulans om het programma-aanbod verder te ontwikkelen. De varianten van de master International Business die vanaf februari 2009 in deeltijd in de avonduren gevolgd kunnen worden zijn: Financiering, Marketing, Accounting en Informatiemanagement of Strategie.

Het EQUIS keurmerk is één van de drie internationale accreditaties van de FdEWB. De faculteit heeft ook de Amerikaanse accreditatie van business schools, AACSB, en de AMBA accreditatie voor de MBA opleidingen. Daarmee behoort ze tot een selecte groep van veertig business schools wereldwijd die een `triple crown' accreditatie hebben.

De Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde viert in 2008 het 25-jarig bestaan. Op de website www.unimaas.nl/feba meer informatie over de lustrumactiviteiten.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u terecht bij Julienne Erckens, tel. 043 3883860, e-mail
j.erckens@EFB.unimaas.nl
De afdeling Communicatie & Relatiebeheer van de UM is bereikbaar via 043 388 5222, e-mail pers@bu.unimaas.nl. De persberichten van de Universiteit Maastricht staan op internet: http://www.pers.unimaas.nl/

Leading in Learning
Based in Europe, focused on the world. Maastricht University is a stimulating environment. Where research and teaching are complementary. Where innovation is our focus. Where talent can flourish. A truly student oriented research university.