Senternovem


30-07-2008 | Huizen koploper in klimaatbeleid in Noord-Holland

Huizen heeft als eerste Noord-Hollandse gemeente subsidie aangevraagd voor de ontwikkeling van lokaal klimaatbeleid. Huizen wil de komende jaren investeren in het klimaat en vraagt daarvoor 75.000 euro subsidie aan. Eerder deze maand stelde Minister Cramer van VROM 35 miljoen Euro beschikbaar voor Stimulering van Lokale Klimaatinitiatieven (SLOK).

Goede voorbeeld
Door het goede voorbeeld te geven wil de gemeente Huizen bedrijven, inwoners en (maatschappelijke) organisaties uitdagen om daadwerkelijk stappen te zetten naar een duurzamer Huizen. Wethouder Petra van Hartskamp: "Elke burger en elke ondernemer kan een steentje bijdragen aan energiebesparing en duurzaamheid. Daarom gaan we inwoners nog beter informeren over energiemaatregelen en wat zij zelf kunnen doen om de energierekening naar beneden te krijgen en daarmee het klimaat te sparen. Ook gaan we met ondernemers aan de slag. Maar we moeten natuurlijk wel zelf het goede voorbeeld blijven geven. We hebben de afgelopen jaren al maatregelen getroffen, onder andere op het gebied van de gemeentelijke gebouwen en ons inkoopbeleid. Dat beleid zet de millenniumgemeente Huizen de komende jaren voort."

SLOK
Gemeenten en provincies kunnen aanspraak maken op 35 miljoen euro in het kader van de uitkering Stimulering Lokale Klimaatinitiatieven (SLOK). De uitkering - beschikbaar gesteld door het ministerie van VROM- is bedoeld om de overheden te stimuleren uitstoot van broeikasgassen aan te pakken. Het gros van het geld - 31,5 miljoen- is beschikbaar voor gemeenten. 3,5 Miljoen is gereserveerd voor provincies.

Meer informatie
Voor meer informatie over SLOK kunt u terecht
op http://www.senternovem.nl/rgo/klimaatbeleid/slok/index.asp. Meer informatie over de collectieve projecten van het CO2-Servicepunt die voor SLOK in aanmerking komen, vindt u op de website van CO2-Servicepunt Noord-Holland onder 'projecten'.

Bron

Persbericht CO2-Servicepunt Noord-Holland