Persberichten Lekstroom, 10.40 uur

Utrecht, 30-07-2008

Bekeuringen

HOUTEN - Op dinsdagmiddag 29 juli heeft de politie bij een verkeerscontrole op meerdere plaatsen in Houten diverse bekeuringen uitgedeeld. Zo werden processen-verbaal uitgeschreven voor niet handsfree bellen (x4), het negeren van roodlicht (x1), reminrichting niet in orde (x1), niet dragen van de helm (x1) en het niet dragen van de gordel (x1).

Hennepplantage

NIEUWEGEIN Op dinsdag 29 juli kreeg de politie een melding dat zich in een pand aan de Overijsselhaven vermoedelijk een hennepplantage bevond. Ter plekke aangekomen, troffen agenten zowel op de boven- als de onderverdieping een henneplantage aan, met in totaal 755 hennepplanten. Verder werden nieuwe goederen aangetroffen ten behoeven van de plantage. Alle aangetroffen planten en goederen zijn ontmanteld en vernietigd. Er wordt onderzoek ingesteld naar de eigenaar van de hennepplantage.

Meerdere gestolen fietsen

NIEUWEGEIN/VLEUTEN Twee verdachten zijn op dinsdag 29 juli aangehouden in verband van heling c.q. diefstal van meerdere fietsen. Eén van hen zit nog vast.

Rond 13.15 uur zagen agenten dat in de tuin van een woning aan de Otterweide twee fietsen stonden, waarvan het slot open was, terwijl de sleutel ontbrak. Bij controle bleek dat de fietsen in juli in Maarssen en De Meern waren gestolen. De 25-jarige bewoner van de woning werd aangehouden en de fietsen werden in beslag genomen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij werd aan het eind van de middag heengezonden.

Uit onderzoek bleek dat de verdachte de fietsen van een 17-jarige jongen uit De Meern had gekocht. Agenten zijn naar diens ouderlijke woning gegaan. In de schuur bij de woning werden nog twee fietsen aangetroffen, die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. De fietsen werden in beslag genomen en de 17-jarige verdachte werd aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.