Persberichten stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 30-07-2008

Meer dan 500 bekeuringen

UTRECHT De politie heeft op dinsdag 29 juli op meerdere plaatsen op snelheid gecontroleerd.

Een radar stond tussen 10.15 uur en 12.45 uur op de Maliebaan opgesteld. In die tijd reden 458 voertuigen langs de radar, 25 bestuurders negeerden de maximumsnelheid. De hoogste snelheid was 63 km/u.

Van 14.10 uur tot 16.45 uur vond een controle op de Amsterdamsestraatweg plaats. Van de 1545 voertuigen reden 158 bestuurders te hard. De bestuurder met de meeste haast reed 93 km/u.

Op de Koningsweg passeerden tussen 14.45 uur en 16.45 uur 339 voertuigen de radar, 69 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. De topper reed bijna het dubbele: 99 km/u.

In de middaguren werden op de Maliebaan met een lasergun de snelheid van ongeveer 60 autos gemeten, tien automobilisten reden te hard. De uitschieter hier was 95 km/u.

Tussen 18.40 uur en 21.00 uur negeerden 262 bestuurders op de Karl Marxdreef de maximumsnelheid van 70 km/u. De hoogste snelheid was 125 km/u.

Rozenverkoopster

UTRECHT Op dinsdag 29 juli gaf een rozenverkoopster een valse naam op. Tevens bleek zij geen ventvergunning te hebben.

Rond 20.25 uur zagen agenten een vrouw op het Janskerkhof met rozen lopen. De agenten vermoedden dat zij die aan het verkopen was en spraken haar aan. De vrouw verklaarde de rozen niet aan het verkopen te zijn, maar op haar zus te staan wachten. Tevens kon zij zich niet legitimeren, maar gaf wel haar naam op. Agenten vroegen daarop aan enkele terraszitters of de vrouw hen rozen te koop had aangeboden. Dat bleek inderdaad zo te zijn. Daarop werd de vrouw aangehouden.

In het politiebureau bleek dat de vrouw op straat een valse naam had opgegeven. Zij bleek een 56 jaar oude Tsjechische te zijn. Tevens was zij niet in het bezit van een ventvergunning. Voor het venten en opgeven van een valse naam werd proces-verbaal opgemaakt. Vermoedelijk verbleef de vrouw illegaal in Nederland. Zij is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Fietser gewond

UTRECHT Een fietser raakte op dinsdag 29 juli gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 19.05 uur reed een 21-jarige automobilist uit Utrecht op de Melissekade achteruit. Hij zag daarbij een 25-jarige fietser uit Utrecht, die vanaf het trottoir de weg overstak, over het hoofd. De fietser werd aangereden en kwam ten val. Daarbij brak hij zijn pols. Hij is voor behandeling overgebracht naar het Oudenrijnziekenhuis.

Meerdere gestolen fietsen

NIEUWEGEIN/VLEUTEN Twee verdachten zijn op dinsdag 29 juli aangehouden in verband van heling c.q. diefstal van meerdere fietsen. Eén van hen zit nog vast.

Rond 13.15 uur zagen agenten dat in de tuin van een woning aan de Otterweide twee fietsen stonden, waarvan het slot open was, terwijl de sleutel ontbrak. Bij controle bleek dat de fietsen in juli in Maarssen en De Meern waren gestolen. De 25-jarige bewoner van de woning werd aangehouden en de fietsen werden in beslag genomen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij werd aan het eind van de middag heengezonden.

Uit onderzoek bleek dat de verdachte de fietsen van een 17-jarige jongen uit De Meern had gekocht. Agenten zijn naar diens ouderlijke woning gegaan. In de schuur bij de woning werden nog twee fietsen aangetroffen, die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. De fietsen werden in beslag genomen en de 17-jarige verdachte werd aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Aanrijding

VLEUTEN/UTRECHT Een automobiliste raakte op dinsdag 29 juli gewond bij een aanrijding tussen twee autos.

Rond 15.30 uur reed een 38-jarige automobiliste uit Maarssen over de Zuilense Ring. Op het viaduct over de Rijksweg A2 sorteerde zij links voor om de Rijksweg A2 in de richting van Utrecht op te kunnen rijden. Zij stopte voor het rode verkeerslicht. Toen het licht op groen sprong, trok zij op en sloeg linksaf. Op dat moment reed een 22-jarige automobilist uit Duitsland vanaf de Haarrijnse Rading dezelfde kruising op, met een aanrijding tot gevolg.

De Maarssense raakte gewond en werd met vooralsnog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.