Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 30-07-2008

Twee fietsers gewond na blikseminslag

COEVORDEN Dinsdagmiddag raakte tijdens een hevige onweersbui boven Coevorden en omgeving, een echtpaar uit Schoonebeek gewond. De 69 jarige man en zijn 66 jarige echtgenote fietsten over de Katshaarweg tussen Schoonebeek en Coevorden en werden verrast door de hevige onweersbui. Door een blikseminslag sloegen beide fietsers tegen de grond. Een buurtbewoner bij wie in huis ook alle elektriciteit was uitgevallen keek naar buiten en zag de mensen liggen. Met brand- en schaafwonden zijn de mensen overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. (08-158085)

Lichtgewonden door voorrangsfout

HOOGEVEEN Bij een verkeersongeval op de kruising van de Middenweg met de Lomanlaan in Hoogeveen raakten dinsdagmiddag twee personen licht gewond. Een 23 jarige automobilist uit Hoogeveen verleende op de kruising geen voorrang aan een auto die werd bestuurd door een 79 jarige plaatsgenoot. Door de klap van de aanrijding raakten de aangereden automobilist en een 70 jarige inzittende uit Hoogeveen licht gewond. Ze zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (08-158079)

Vrachtauto in sloot

PESSE Op de A-28 ter hoogte van Pesse belandde dinsdagmiddag een met rookwaren beladen vrachtwagen in de sloot. De 20 jarige bestuurster uit Dinteloord kwam door onbekende oorzaak met de vrachtauto in een slip en daarna via de rechterberm tot stilstand in de sloot. Het regende op dat moment en kort daarvoor trok er een flinke hoosbui over dat gebied. Mogelijk dat water op de rijbaan heeft bijgedragen aan het ontstaan van deze slippartij. Een 35 jarige inzittende van de vrachtwagen uit Oudenbosch hield wat snijwondjes over aan het ongeval. De vrachtwagen is na de avondspits geborgen. (08-158110)

Fietser gewond

VREDENHEIM Op de weg Vredenheim in het gelijknamige dorpje bij Grolloo, raakte dinsdagavond een 12 jarige jongen uit Haarlem gewond bij een verkeersongeval. De jongen fietste plotseling vanaf het fietspad de rijbaan op en werd aangereden door een auto die werd bestuurd door een 20 jarige vrouw uit Hoogersmilde. De vrouw kon de jongen niet meer ontwijken. Als ze zich aan de daar geldende max. snelheid van 60 km/uur had gehouden was dit mogelijk wel gelukt of waren de gevolgen minder ernstig geweest. Uit de remproeven die de politie deed met de auto bleek dat ze minimaal 72 km/uur heeft gereden. Ook was het wekdek op het moment van de aanrijding nat. Nu moest de jongen met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. (08-158162)

Alcohol in het verkeer

MEPPEL Op de Markstraat in Meppel hield de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 47 jarige snorfietser aan. De man trok de aandacht van een politiepatrouille toen hij een rood verkeerslicht negeerde. Hij had gedronken en werd dus aangehouden. Op het politiebureau bleek dat hij niet in het bezit is van een bromfietsrijbewijs en gaf de ademanalyse een uitslag van bijna 2,2 promille. Na het afleggen van een verklaring is hij met een rijverbod van 14 uur in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden onder invloed van alcohol. (08-158200)

NORG Op de Langeloerweg in Norg hield de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 61 jarige automobilist uit Lieveren aan. Ook hij had gedronken (1,1 promille). Hij kreeg een rijverbod van zes uur en de politie maakt proces-verbaal op. (08-158202)

Snelle motorbootbestuurder bekeurd

NIETAP Op het Leekstermeer bekeurde de politie maandagavond een 42 jarige inwoner van Zuidhorn. De man raasde in zijn motorboot over het water met een snelheid van meer dan 50 km per/uur. Dit terwijl daar maximaal 6 km/uur mag worden gevaren. De snelheid werd vastgesteld vanuit een politieboot en met behulp van GPS. (08-157999)

Snelheidscontroles

ERM Bij lasercontroles op de N-34 bij Erm vorderde de politie dinsdagmiddag de rijbewijzen in van drie automobilisten. Allen overtreedden ruimschoots de daar geldende max. snelheid van 100 km/uur. Een 39 jarige inwoner van Hengelo reed 159 km/uur. Een 32 jarige man uit Heerenveen reed 60 km te snel en een 23 jarige man uit Twijzel reed 61 km te snel.

MEPPEL Tijdens een snelheidscontrole op de Ruinerwoldseweg bij Meppel bekeurde de politie dinsdagavond zeven automobilisten. Drie van hen overschreden de max. snelheid met meer dan 30 km. De andere vier bleven daar net onder.

Gestolen autos teruggevonden

ASSEN In Assen vond de politie in de nacht van dinsdag op woensdag twee gestolen autos terug. In de Maasstraat stond een auto die in de nacht van 23 op 24 juli gestolen is in de Burgemeester Jollestraat in Assen. In de directe omgeving en wel in de Rijnstraat, vond de politie een auto die eerder die nacht gestolen is in de Houtlaan in Assen. Bij autos werden gestolen na een inbraak in de woning van de eigenaars. Daarbij werden de autosleutels buitgemaakt. De politie denkt aan een verband tussen beide zaken en onderzoekt dit. (08-158232)

Huiselijk geweld

ZUIDLAREN In Zuidlaren hield de politie dinsdagmorgen een 40 jarige man uit die plaats aan op verdenking van het meermalen mishandelen van zijn vrouwelijke partner.

ASSEN Ook een 43 jarige inwoner van Assen is aangehouden op verdenking van het mishandelen en bedreigen van zijn echtgenote. Deze man is dinsdagavond aangehouden in zijn woonplaats.

Beide mishandelende vrouwen doen aangifte. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. Deze zaken worden afgehandeld volgens de procedure Huiselijk Geweld.

Ruiten vernield

COEVORDEN Een bewoner van de Willem Marisstraat in Coevorden deed bij de politie aangifte van het vernielen van een paar ruiten van zijn woning. Dit gebeurde dinsdagavond. Een buurtgenoot kwam verhaal halen bij de man omdat eerder die dag hun kinderen wat onenigheid hadden gehad. Toen de gewaarschuwde politie arriveerde was de verdachte al vertrokken. Zijn identiteit is bekend en hij zal binnenkort worden verhoord. (08-158146)

Schuur afgebrand

NOORDSCHESCHUT Bij een woning aan het Noord in Noordscheschut brandde in de nacht van dinsdag op woensdag door onbekende oorzaak een schuur af. De bewoners van de woning ontdekten zelf de brand en waarschuwden de brandweer. Hoewel ze zelf ook met een tuinslang nog probeerden de brand et blussen ging de schuur verloren. Een schadebedrag is niet bekend. Naar de oorzaak wordt nog een ander onderzoek ingesteld. (08-158220)

150,- boete voor onjuist aanbieden afval

PATERSWOLDE Een 44 jarige vrouw is door de politie bekeurd omdat ze een emmer rottend vlees neerzette bij een container aan de Helmerdijk in haar woonplaats Paterswolde. Een agent zag dit maandagavond en noteerde het kenteken van de auto waarin de vrouw reed. Dinsdag spoorde de politie de vrouw op. Door het betalen van een boete van 150,- kan ze verdere strafvervolging voorkomen. (08-157820)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.