Politie Haaglanden

Persberichten 30 juli

Haaglanden, 30-07-2008

Eén overtreding per twee minuten
Den Haag In de zestien minuten die zij hem dinsdag 29 juli volgden, zagen politieagenten een 28-jarige Haagse automobilist in totaal acht verkeersovertredingen maken. De politiemensen zagen de man omstreeks half één s middags met hoge snelheid over de Segbroeklaan rijden. Ze besloten de man te volgen en zagen hem vervolgens over een doorgetrokken streep rijden, rechts inhalen, bumperkleven en snelheden halen tot 110 kilometer per uur. In totaal beging de man acht overtredingen voor hij na zestien minuten op de Landscheidingsweg aan de kant werd gezet. De man is aangehouden en kan enkele fikse bekeuringen tegemoet zien.

Trammelant in Pieter Bothstraat
Den Haag Een ruzie tussen een moeder en haar 21-jarige zoon heeft dinsdag 29 juli in de Pieter Bothstraat voor de nodige problemen gezorgd. De politie werd omstreeks half zeven s avonds gebeld door een moeder, omdat haar zoon volledig door het lint zou gaan. De vrouw wachtte de agenten op straat op, waarna ze met hen naar haar woning ging. Vanuit de woning kwam de 21-jarige zoon, waarna de politie probeerde duidelijk te krijgen wat er aan de hand was. Omdat de 21-jarige dronken was en tegen de auto van zijn moeder begon te slaan, werd hij aangehouden. Eenmaal in de auto ging de man volledig uit zijn dak en begon hij het interieur van de politiewagen te vernielen. Nadat de verdachte met behulp van pepperspray onder controle was gebracht, begonnen zich ook buurtbewoners met de zaak te bemoeien. Hierop zijn de agenten in hun auto met ontzet portier met de verdachte weggereden. Hij is ingesloten.

12-jarige rijdt op gestolen fiets
Den Haag De politie controleerde dinsdag 29 juli rond 16.15 uur een groepje vervelende jeugd op de Laan van Wateringseveld ter hoogte van het Oosteinde. De jeugd had de politie uitgejoeld en uitgedaagd. Tijdens de controle bleef het groepje rondjes over de stoep fietsen. Uit nader onderzoek bleek dat een 12-jarige Hagenaar op een gestolen fiets reed. Hierop hield de politieagent hem aan en op het politiebureau vertelde de minderjarige dat de fiets van zijn moeder was. Zijn inmiddels gearriveerde 37-jarige moeder is ook verhoord. De politie zoekt de zaak verder uit. Het groepje van vijf jongens (12-14 jaar) kreeg een bekeuring voor het fietsen over de stoep.

Illegale kampeerders zijn het haasje
Den Haag Politieagenten ontdekten dinsdagochtend rond 08.00 uur twee illegale kampeerders op het Wijndaelerduin. Een 23-jarige Duitse lag samen met haar 26-jarige Duitse vriend in een koepeltent. Zij verklaarden te wachten tot er een plek vrij kwam op de camping. Hun auto stond geparkeerd op een invalidenparkeerplaats. Nadat zij hun boeltje hadden ingepakt, ontvingen zij aan het politiebureau twee bekeuringen.

Lasergun meet 38 snelheidsovertreders
Den Haag De politie controleerde 29 juli tussen 09.30 en 12.00 uur op de Lozerlaan ter hoogte van de ijzeren brug een groot aantal autos met de lasergun op snelheid. Vanaf 73 km/u schreven de agenten een bekeuring uit. 38 automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/u.

Dronken achter het stuur
Den Haag Een 28-jarige Haagse automobiliste is woensdag 30 juli aangehouden, omdat zij met te veel drank op achter het stuur zat. Politieagenten zagen de vrouw omstreeks drie uur s nachts wegrijden vanuit een parkeervak op de Lange Beestenmarkt. Het kostte haar de nodige moeite en toen de vrouw slingerend verder reed, zetten de agenten haar langs de kant voor een blaastest. De vrouw blies 435 ugl. en werd aangehouden.

Mannen leuren met gestolen waar
Den Haag Een 27-jarige inwoner van Den Haag is dinsdag 29 juli aangehouden nadat hij was betrapt met een gestolen laptop. De politie kreeg omstreeks half elf s avonds een tip dat de verdachte samen met een andere man gestolen spullen zou aanbieden in een café aan de Fischerstraat. In de zaak troffen politieagenten de 27-jarige aan met naast hem een laptop. De draagbare computer bleek tijdens een inbraak te zijn gestolen, waarop de man werd aangehouden. De politie kent inmiddels ook de identiteit van de man in wiens gezelschap de verdachte was. De zaak wordt verder onderzocht.

Man duwt zwangere vrouw van trap
Den Haag Een 19-jarige man uit Den Haag is dinsdag 29 juli aangehouden nadat hij een zwangere vrouw van de trappen op het Spuiplein had geduwd. Surveillerende politieagenten werden omstreeks zes uur s middags door een getuige gewaarschuwd over het incident. Toen zij poolshoogte gingen nemen, zagen zij de verdachte. De man nam direct een gevechtshouding aan en gooide blikken bier naar de agenten. Na een korte worsteling kon de man worden aangehouden. Het slachtoffer een 21-jarige vrouw uit Honselersdijk is naar het ziekenhuis gebracht. Ze kon na behandeling weer naar huis. De aanleiding voor de ruzie ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.

Ringtone verraadt telefoondief
Den Haag Dankzij een duidelijk herkenbare ringtone wist een 21-jarige Leidschendamse dinsdagavond 29-juli de dief van haar mobiele telefoon te ontmaskeren. De vrouw genoot omstreeks 23.00 uur samen met familie in een bioscoop aan het Spui van een film, toen zij plotseling haar handtas miste. De groep had zich tijdens de film verplaatst naar een andere rij stoelen met beter zicht. Na ongeveer drie kwartier kwam de vrouw erachter dat ze haar handtas had laten staan onder haar oorspronkelijke zitplaats. Toen zij haar handtas wilde pakken, werd deze haar via-via aangegeven. Teruggekomen op haar plaats, zag de zij dat uit haar tas haar portemonnee, I-pod en mobiele telefoon waren weggenomen. Toen zij vervolgens opstond, zag zij ineens een onbekende vrouw de zaal verlaten. De Leidschendamse heeft de vrouw aangesproken op de gang en gevraagd of zij haar tas wilde openen. De broer van de Leidschendamse had inmiddels ook de zaal verlaten en besloot de mobiele telefoon van zijn zus te bellen. Vanuit de tas van de onbekende vrouw klonk vervolgens de ringtone van de aangeefster. De inmiddels gewaarschuwde beveiligers hielden de vrouw, een 27-jarige Nigeriaanse, aan, evenals haar 28-jarige Liberiaanse vriend die zich inmiddels bij het gezelschap had gevoegd. De I-pod had het tweetal in de bioscoopzaal laten vallen. De Leidschendamse deed aangifte en tegen het tweetal wordt proces-verbaal opgemaakt.

Agenten helpen verwarde mensen weer thuis
Wassenaar En oudere man en vrouw (78 en 83 jaar) wisten dinsdag 29 juli om 19.00 uur niet meer de weg terug naar huis. Agenten zagen ze dwalen op de Deijlerweg en achterhaalden na enige telefoontjes het adres van het tehuis waar zij beiden wonen. Ze brachten hen weer daarheen.

Slok teveel
Wassenaar Agenten controleerden woensdag 30 juli om 02.50 uur een automobilist op de Van Oldebarneveldtweg. De 44-jarige bestuurder uit Schiedam bleek te veel gedronken hebben om te mogen rijden. Hij blies 300 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Gestolen bromfiets terecht
Den Haag Surveillerende agenten controleerden woensdag 30 juli om
01.35 uur op de Melis Stokelaan een bestelbusje. In de laadruimte van het busje stond een nog afgesloten brommer verstopt onder een jas. Na controle bleek de bromfiets eerder die nacht in Naaldwijk gestolen was. De bestuurder en zijn bijrijder (beide 22 jaar uit den Haag en Delft), werden aangehouden en kregen op het politiebureau een proces-verbaal.

Gouden ring voor vijf euro
Monster Een politiebiker zag dinsdag 29 juli om 17.25 uur vier vrouwen met sieraden in hun handen een man aanspreken op de parkeerplaats Molenbrink. De agent informeerde wat de vrouwen deden en kreeg als antwoord dat ze sieraden verkochten en bijvoorbeeld een gouden ring maar vijf euro kostte. Daarop hield de agent alle vrouwen (19-24 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats) aan voor venten zonder vergunning. De officier van justitie bepaalde dat ze op het politiebureau direct de boete (400 euro) moesten voldoen.

Dronken bestuurder rijdt door
Wateringen Een getuige zag dinsdag 29 juli om 22.50 uur hoe een dronken automobilist op de Kruidenlaan tegen twee geparkeerde voertuigen aanreed. De bestuurder stapte uit en liep waggelend weg. De getuige kon aangeven hoe de man eruit zag en waarheen hij weggelopen was. Agenten konden hem daardoor korte tijd later in de buurt aanhouden. Op het politiebureau blies de 51-jarige man uit Wateringen 860 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Held op natte sokken
Delft Ondanks dat hij zich voor de politie probeerde te verstoppen in een duiventil, werd een 25-jarige Delftenaar woensdagmorgen 30 juli uiteindelijk toch aangehouden omdat hij even daarvoor vanaf de Kolk had geprobeerd een rubberboot te stelen. Een getuige meldde omstreeks 00.10 uur dat twee mannen probeerden een rubberen motorboot te stelen die daar lag aangemeerd. Toen de agenten ter plaatse kwamen, lag de boot inmiddels twee meter uit de kant en was half gezonken. Op de kant troffen zij een paar schoenen aan. De twee mannen waren inmiddels gevlogen, maar hadden kennelijk een nat pak gehaald, getuige het natte voetstappenspoor. Nadat de agenten de voetstappen volgden, troffen zij in een duiventil in een tuin aan de Scheepmakerij de Delftse verdachte aanop natte sokken. De tweede verdachte werd ondanks een zoektocht met de politiehond niet meer aangetroffen. De brandweer haalde de boot uit het water. De boot bleek bij een verderop gelegen jacht te behoren.

Auto en fietser botsen
Zoetermeer Een 83-jarige automobiliste uit Zoetermeer reed dinsdag 29 juli om 16.50 uur over de Toneellaan, waar zij in botsing kwam met een 23-jarige fietsster uit Zoetermeer. De fietsster moest met de ambulance naar het ziekenhuis, omdat zij pijn had aan haar arm. De politie onderzoekt de toedracht van de zaak.

Winkeldievegges
Zoetermeer Beveiligingsmedewerkers van een kledingzaak aan de Burgemeester van Leeuwenpassage belden dinsdag 29 juli om 16.45 uur de politie, omdat zij twee meiden (16 en 17 jaar uit Zoetermeer) hadden betrapt op winkeldiefstal. Ze zouden een ringetje ter waarde van 3,95 hebben gestolen. Op het politiebureau bleek dat de 16-jarige Zoetermeerse niets met de winkeldiefstal te maken had. De 17-jarige winkeldievegge kreeg in overleg met haar ouders een Halt-verwijzing.