Persberichten Rijn & Venen, 11.05 uur

Utrecht, 30-07-2008

Vermiste man omgekomen

WOERDEN/FRANKRIJK Op dinsdagmiddag 29 juli kreeg de politie het bericht dat de sinds 25 juli vermiste 26-jarige man uit Woerden op dinsdagochtend 29 juli bij een ongeval in de buurt van Parijs om het leven is gekomen. De man is door vooralsnog onbekende oorzaak onder een trein gekomen. De politie in Frankrijk heeft nog in onderzoek hoe het ongeval plaats heeft gevonden.

Frontale botsing

ABCOUDE Op dinsdagmiddag rond 13.20 uur heeft een frontale aanrijding plaatsgevonden op het Gein Zuid tussen een auto en een scooter. De bestuurder van de scooter, een 19-jarige inwoner van Weesp, liep hierbij een gebroken been op. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De 38-jarige automoblist, ook uit Weesp, raakte niet gewond. Beide betrokkenen zeggen dat de tegenpartij niet voldoende rechts hield, waardoor de aanrijding ontstond. De politie stelt een nader onderzoek in.

Gestolen fiets

MIJDRECHT Op dinsdagochtend heeft de politie tijdens een controle op gestolen fietsen, een fiets teruggevonden bij een woning aan de Hoofdweg. Het ringslot bleek te zijn doorgezaagd en bij navraag bleek de fiets als gestolen te boek te staan.

De 44-jarige eigenaar verklaarde dat iemand de fiets zomaar tegen de gevel van zijn woning had gezet. Hij deed afstand van de fiets en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft deze zaak nog in onderzoek.

Aanhoudingen na bedreiging

MAARSSEN De politie heeft op dinsdagochtend rond 07.30 uur twee inwoners uit Maarssen van 17 en 19 jaar oud aangehouden op de Fazantenkamp. Kort daarvoor had de politie een melding gekregen dat iemand werd bedreigd door het tweetal dat aangaf hem in elkaar te willen slaan. Bovendien gaf deze persoon aan dat zij een meisje op een scooter lastig vielen. Zij hadden haar tot stopen gedwongen en tijdelijk de sleutel van haar scooter afgenomen. Bovendien werd zij flink uitgescholden. De twee werden aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Zij bleken onder invloed van alcohol. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.