Politie Gelderland-Zuid

Vier keer hoger dan is toegestaan

Alcohol in het verkeer

Maurik, 30-07-2008 o Dinsdag is een 54-jarige inwoner uit Eck en Wiel aangehouden op de Buitenweg, voor het rijden onder invloed. Agenten hadden een melding gekregen dat deze bestuurder zich gevaarlijk gedroeg op de weg. Getuigen hadden gezien dat hij bijna een verkeersbord omver had gereden.

Deze getuigen hadden een goed signalement van de man doorgegeven. Al vrij snel troffen de agenten op de Buitenweg te Maurik een man aan, die aan het signalement voldeed. Hij zat op het terras bij een cafetaria. Toen de agenten hem aanspraken werd al snel duidelijk dat hij alcohol had gedronken.

De man vertelde dat hij al sinds gisterenavond niet meer in de auto te hebben gereden. Dit kwam niet overeen met het feit dat de motor nog warm aanvoelde. Omdat hij de eigenaar van de auto bleek te zijn werd hem gevorderd mee te werken aan een blaastest. Hij weigerde mee te werken. Hierop werd de verdachte aangehouden. Op het bureau blies de man 850 ug/l, waar 220 ug/l wettelijk is toegestaan. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd en hem een rijverbod opgelegd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (14)