Gemeente Eemnes

Persberichten

College Eemnes op bezoek bij de Schoenenboerderij

Zeker wanneer het zomer is, en fietsers richting de Theetuin spontaan bij de boerderij afstappen om een kijkje te nemen bij de schoenen en kleding. Het komt wel eens voor dat de klanten tot buiten de winkel op het erf staan te wachten. En ook rond de boerderij is zoveel te zien, dat de klanten en hun kinderen zich geen moment vervelen. Reden voor het college om bij dit bedrijf op bezoek te gaan. Op dinsdag 7 juli werd het college gastvrij ontvangen door de heer en mevrouw Beukeboom.

Na een rondleiding door de voormalige deel van de authentieke boerderij nam het college ook een kijkje in de opslagruimte die zon vijf jaar geleden in de stijl van de oude boerderij gebouwd is. En daar wachtte een verrassing. Naast de schoenenboerderij bleek er ook een jong en snel groeiend ontwerpbureau gevestigd, met passie gerund door de twee dochters Beukeboom. Met het schoenenmerk Maluo timmeren zij stevig aan de weg. De gesprekken gingen dan ook al snel over toekomstmogelijkheden, en op welke manier de gemeente hierin mee kan denken. De wens van de familie is om hierbij het karakter van de boerderij in stand te laten.

Ook is er gesproken over de verkeersmaatregelen aan de Wakkerendijk. De familie Beukeboom zegt zeer tevreden hierover te zijn. Omdat de autos van klanten op het eigen terrein kunnen staan, is er overigens geen hinder op de weg. En de mensen zijn minder hard gaan rijden. Dat vinden ze erg prettig.

(Gepubliceerd 30-07-2008)