Gemeente Oirschot

Bevolkingsonderzoek borstkanker in Oirschot

Tot en met 5 augustus kunnen alle vrouwen in Oirschot van 50 tot en met 75 jaar nog deelnemen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker. Iedereen die hiervoor in aanmerking komt, heeft hiervoor een uitnodiging ontvangen. Dit onderzoek vindt elke twee jaar plaats.

Borstkanker is in Nederland de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Jaarlijks krijgen ruim 12.000 vrouwen borstkanker. Als het in een vroeg stadium wordt vastgesteld, is de kans op genezing groter. Bovendien is dan vaker een borstbesparende behandeling mogelijk. Daarom vindt het onderzoek om de twee jaar plaats. Zo kunnen de meeste afwijkingen tijdig ontdekt worden. Het onderzoek blijft echter een momentopname en biedt geen absolute garantie.

Opkomst vorige keer

Twee jaar geleden was de opkomst in Oirschot 87,6%. In totaal namen toen 1551 vrouwen deel aan het onderzoek. Hiervan zijn 19 vrouwen (1,2%) doorverwezen voor nader onderzoek.

Vorig jaar werden in Middelbeers 12 vrouwen doorverwezen. Dat is 1,9% van de deelnemende vrouwen. Hier gaf maar liefst 89% gehoor aan de oproep.

Voor meer informatie kunt u van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur bellen naar het Informatiepunt bevolkingsonderzoek borstkanker: (040) 214 00 30. Of kijk op
www.bevolkingsonderzoekborstkanker.nl en www.borstfoto.nl.