KNHS


Ervaringen Imke In Hong Kong
30 juli 2008
maand van imke

Afgelopen vrijdag 25 juli zijn de Nederlandse dressuurpaarden goed aangekomen in Hong Kong voor de Olympische Spelen. Dressuuramazone Imke-Schellekens Bartels vertelt over haar ervaringen van de lange vliegreis, de aankomst in Hong Kong en het acclimatiseren:

(28-07)
"Sinds vrijdag zit ik in Hong Kong. De reis is allemaal goed verlopen en ook het transport van het vliegtuig naar de stallen was goed geregeld. Het weer is hier toch wel even wennen. Soms is het boven de 35 graden met een behoorlijke luchtvochtigheid. Ook kan het hier uren regenen.

Alles is voor de paarden enorm goed geregeld wat natuurlijk niet onbelangrijk is. De stallen zijn perfect en lekker koel. Overdag is het buiten wel heel warm maar 's avonds rond een uur of zeven is het binnen een half uur pikke donker en koelt het ook wat af. Gelukkig zijn 's avonds ook voor ons de wedstrijden dus dat is wel lekker.

Ook leuk is dat momenteel de Nederlandse zwemploeg aan het trainen is in Hong Kong. Morgen gaan we een training van de zwemmers bij wonen. Ook is de team coach van de hele Nederlandse Olympische ploeg, de heer Charles van Commenee, nu nog hier in Hong Kong. Zo meteen gaan we met hem en de hele ploeg ergens wat eten.

Voor alle Hippische sporters is een speciaal hotel gereserveerd. Het Royal Park hotel. Niets bijzonders maar wel gewoon goed. Een fijne fittness ruimte en zwembad zorgen voor wat afleiding de hele dag. Mijn moeder en alle overige mensen rondom de Nederlandse ruiters verblijven in het Regal Riverside hotel. Dit is ruim 10 minuten lopen.

Iedere dag komen er paarden aan uit alle landen van de wereld. Wel grappig om te zien. En de Chinezen zijn in grote hoeveelheden aanwezig om iedereen zo goed mogelijk van dienst te zien. Helaas spreken ze niet allemaal Engels maar alles komt op zijn pootjes terecht."

Tot binnenkort,
groetjes
Imke

Bron: Academy Bartels
Lees meer over de ervaringen van Imke in Hong Kong op haar website.