KNHS

terug

Anky vertelt vanuit Hong Kong
30 juli 2008
anky vertelt

Afgelopen vrijdag 25 juli zijn de Nederlandse dressuurpaarden goed aangekomen in Hong Kong voor de Olympische Spelen. Amazone Anky van Grusven heeft maar een druk programma met het trainen van haar eigen paard Salinero en met begeleiden van Hans Peter Minderhoud en eventingruiter Tim Lips. Vanuit Hong Kong vertelt Anky het volgende:

(28-07)
"We zijn nu echt in Hong Kong! I.P.S Salinero en ik hebben onze eerste echte rit in de baan erop zitten. Zondagavond hebben we wat licht werk gedaan en Sallie is echt super fit! Maar we hebben ons niet laten leiden om meer te doen. Na de aankomst op zaterdag hadden we al gestapt, en ik vond het echt leuk dat ik de eerste was die nu te paard zat op de Olympische bodem. De Nederlanders en Denen waren immers de eersten die aankwamen in Hong Kong, maar het begint nu binnen te stromen. De Duitsers kwamen vannacht aan en die werkten hun paarden al behoorlijk op de eerste dag.

Onze paarden staan goed, de stallen zijn prima en ook het hotel. Adelinde zit in een ander hotel, maar die zien we dagelijks wel op stal.

Het is nu zo'n 33 graden, het is vochtig maar het is wel te doen. Ik train Salinero 's avonds, dat komt omdat ik de proeven ook in de avond moet rijden. Daarom doe ik 's ochtends niks met hem. Tim Lips wel, want die moet in de ochtend of avond dressuren en ook in de ochtend zijn cross rijden. Ik ga straks beginnen met het begeleiden van Hans Peter oftewel Happie en ook met Tim Lips. Daarnaast hebben we al gezwommen en gefitnest. Lekker gezond!"

(30-07)
'Ik ren overal naar toe! Naar de ring om Hans Peter en Tim te helpen, naar de stal als ik iets moet halen. En dan roept iedereen niet rennen, niet rennen, want het is al zo warm, maar dat is juist goed denk ik: dit is ook fitness en in het fitnesscentrum is de lucht niet zoals tijdens de wedstrijden dus ren ik hier ook maar!

Vanaf 1 augustus mogen we drie dagen achter elkaar in de hoofdring trainen, s ochtends en s avonds. Om 7 uur s avonds (1 uur s middags Nederlandse tijd, red.) is het hier echt donker dus dan rijden we met kunstlicht. Het is fijn dat we dat al wat kunnen oefenen. Vandaag is het bewolkt en het regent. Gek genoeg is het zicht wel beter dan gisteren toen de zon scheen. Toen leek het wel wat heiig. De temperatuur valt me tot nu toe mee maar ik kan behoorlijk goed tegen de hitte. aldus Anky die regelmatig verslag zal doen vanuit Hong Kong."

Bron: Anky.nl
Lees meer berichten over de ervaringen van Anky in Hong op haar website.