KNHS

terug

Hans Peter Minderhoud in Hong Kong
30 juli 2008
hans peter hong kong

Ook Hans Peter Minderhoud vertelt over al zijn ervaringen in Hong Kong waar hij voor het eerst zal deelnamen aan de Olympische Spelen.

(28-07)
"Tijdens het opstijgen en landen stond Nadine gewoon hooi te eten! Dit was haar eerste reis per vliegtuig, maar ze gedroeg zich alsof ze dit tien keer per jaar doet. Alle paarden waren trouwens heel rustig op het vliegtuig, Sunrise was de enige die een paar keer wat onrustig was. Ik mocht niet bij de paarden komen, maar er was een raampje waar we doorheen konden kijken en Nadine stond in de tweede box, dus ik kon haar mooi in de gaten houden.

Alles was perfect geregeld voor de paarden. Die stonden al lang op stal toen wij nog een keer aankwamen. De vrachtwagens om de paarden te vervoeren stonden al klaar, de paarden gingen direct van het vliegtuig af en ze gingen met politie-escorte over afgezette wegen linea recta naar stal.

Voor ons duurde het ook niet lang, we verloren alleen een half uur tijd omdat we op het vliegveld geprobeerd hebben om onze Olympische accreditatie te activeren. Dat lukte niet en toen zijn we maar gegaan. Die accreditatie heb je nodig om overal naar binnen te kunnen. Er is heel veel beveiliging. Als je bij de Olympic village aankomt, duiken er gelijk vijf man op je tas af, je moet je spullen uit je zakken halen en je moet door zon poortje. Als je de shuttlebus in wil, gaat dat alleen op vertoon van je accreditatie, maar honderd meter verderop moet je die weer laten zien als de bus een controlepost passeert.

Zaterdag hebben we de paarden alleen wat aan de hand laten lopen, zondag heb ik buiten heel licht gereden. Vanaf maandag trainen we de paarden alleen s avonds. Overdag is het hier echt heel erg heet, minstens 35 graden. Maar om zeven uur s avonds is het hier al donker en als de zon weg is, scheelt dat behoorlijk: dan is het in je t-shirtje goed uit te houden. Met dat warme en vochtige weer loop je hier wel meer kans op onweer en dat bleek zondagmiddag wel, toen het een poosje enorm bliksemde en heel hard waaide.

Dat Olympic village stelt niet heel veel voor: het is ons hotel met nog wat ruimte eromheen. Imke, Tim Lips en ik zitten in dat Olympic village, de anderen logeren in een ander hotel en Sjef en Anky hebben met hun kinderen een appartement gehuurd; die komen naar het Olympic village als de wedstrijden beginnen. Ik vind het prima zo, nu heeft ieder tenminste een eigen kamer.

De stallen zijn super! Ze zijn van alle gemakken voorzien: wasmachine, droger, ijsmachine, een apparaat voor het afkoelen van de paarden, aparte boxen waarin de paarden kunnen rollen, een longeerbak: het kan niet mooier.

We hebben natuurlijk niet veel te doen: één paard rijden, dat is het zon beetje. Toch voelt dit niet als een vakantie: ik weet maar al te goed waarom ik hier ben. Maar we vermaken ons prima. De eerste avond hebben we gegeten met onze dierenarts Arie Hoogendoorn, onze hoefsmid Rob Renirie en met Tineke Bartels en Mariette Sanders. Zondag hebben we samen met Andreas Helgstrand en Anne van Olst gegeten.

Zo, alles is nu gesetteld. Nu kunnen we verder gaan bouwen aan de sportieve voorbereiding op datgene waar het allemaal om gaat: de Olympische landenwedstrijd. Maar dat gaan we heel rustig opbouwen."

Bron: Hanspeterminderhoud.nl