KNHS


Tim Lips goed aangekomen in Hong Kong
30 juli 2008
Tim Lips

Het jonge Rabotalenten teamlid Tim Lips is de enige eventingruiter die voor Nederland zal deelnemen aan de Olympische Spelen. Samen met de dressuurpaarden is hij 25 juli aangekomen in Hong Kong. Hij vertelt over de reis een de aankomst:

(26-07)
"We hebben een goede vlucht gehad en zijn goed aangekomen. Na de landing stonden de paarden binnen twee uur in hun Olympische stallen waar de temperatuur constant op 23 graden wordt gehouden, de voorzieningen zijn hier prima in orde. Oki (Blom's Oncarlos) staat lekker op stal naast Salinero van Anky van Grunsven. Ik hoop dat Sali Oki goed inspreekt voor de dressuur!!
We hebben al een keer gestapt in de binnenhal welke is voorzien van airconditioning . Oki lijkt zich nu al goed thuis te voelen. We hebben een goed hotel met prima faciliteiten, maar het is natuurlijk geen olympisch dorp, daarnaast is de beveiliging super streng, zodat niemand anders dan de ruiters en coaches in het hotel kunnen komen. Als we buiten de poorten komen (dat gebeurd niet snel) worden we overvallen door Chinese en Hongkongse tv-stations met allerlei vragen. Ik ga nu lekker met Oki stappen, daarna eten en vroeg na bed om de uren in te halen die we in het vliegtuig gemist hebben."

(25-07)
"Vanochtend zijn de paarden om 09.00 uur op transport gezet. Het laden van de paarden ging vlekkeloos. De transporteur naar Schiphol is Johannsmann uit Duitsland. Dit bedrijf rijdt al vele jaren paarden door heel Europa. De paarden moeten maar liefst vier uur voor vertrek aanwezig zijn op Schiphol. Het vliegtuig stijgt om 15.20 uur op. Bij de paarden zitten Willeke, groom van IPS Salinero en de moeder van Tim Lips. De ruiters zitten in hetzelfde vliegtuig maar mogen niet bij de paarden. Morgenochtend om 09.00 uur Chinese tijd komen ze aan in Hong Kong, rond half 11 arriveren ze op het Olympische stallencomplex. Elke stal heeft een afmeting van 3,6 x 3,6 meter, dit is groter dan normaal tijdens de Olympische Spelen. De stallen zijn zo ontworpen dat de airconditioning optimaal kan werken en standaard op 23 graden celcius staat. De in- en uitgaande lucht wordt constant gecontroleerd. De paarden verblijven in Hong Kong nog 10 dagen in quarantaine. In die periode kunnen de paarden gewoon getraind worden. Op 13 augustus gaan de Spelen voor de dressuurruiters echt beginnen!"

Bron: Timlips.nl