Gemeente Groningen

Trouwen wint weer aan populariteit in Groningen Elkaar het jawoord geven raakt weer `in'. In de eerste zes maanden van dit jaar traden in de gemeente Groningen 295 stellen in het huwelijk. Dat is een forse stijging ten opzichte van de eerste zes maanden van 2007. Toen werden 222 paren in de stad in de echt verbonden.

De belangstelling voor het geregistreerd partnerschap neemt in de gemeente Groningen juist af. In het eerste halfjaar van 2008 sloten veertig stellen een partnerschap. In de eerste helft van 2007 gebeurde dat nog 65 keer. Dat blijkt uit cijfers van de gemeentelijke Dienst Informatie en Administratie (DIA). Het is nog niet duidelijk of hier sprake is van een structurele trend.

Stefanuskerk
Traditioneel trouwen de meeste mensen in het stadhuis. Daar gaven 218 stellen elkaar in de eerste zes maanden van 2008 het jawoord. In dezelfde periode in 2007 kwam dit 183 keer voor. Maar ook andere trouwlocaties raken steeds meer in trek. Zo trouwden er in de eerste helft van dit jaar 27 stellen in de Stefanuskerk in Noorddijk. In dezelfde periode van 2007 vonden hier twintig huwelijken plaats. De Martinikerk is met dertien huwelijken qua populariteit de derde trouwlocatie van de stad. In de Coendersborg beloofden in de eerste helft van 2008 negen stellen elkaar eeuwige trouw.

Verder stapten in zowel het Noordelijk Scheepvaartmuseum als in de Der Aa-kerk vier koppels in het huwelijksbootje. Drie stellen kozen in de eerste zes maanden van 2008 voor de Stadsschouwburg. Tot slot wisselden twee bruidsparen ringen uit in het Groninger Museum. In de overige gevallen - bijvoorbeeld ziekte of gevangenschap - werd het huwelijk op een andere plaats voltrokken.
Bekijk alle Groningse trouwlocaties van binnen en buiten met een film en fotoflash op www.groningen.nl/huwelijk.

Gepubliceerd op: woensdag 30 juli 2008
woensdag 30 juli 2008:
Trouwen wint weer aan populariteit in Groningen woensdag 30 juli 2008:
Fietsenverkoop vrijdag in Bewaakte Rijwielstalling Oude Boteringestraat