Gemeente Bodegraven

Minder auto-inbraken meer woninginbraken

In het afgelopen halve jaar is in de gemeenten Bodegraven en Reeuwijk minder ingebroken in autos maar vaker in woningen. De woninginbraken kwamen voor een groot deel door één lokale inbreker die inmiddels is opgepakt door de politie.
Om inbraken te voorkomen hebben gemeente en politie samen actie ondernomen. De politie heeft bijvoorbeeld preventief gesurveilleerd en waarschuwingsbonnen uitgedeeld aan mensen die hun spullen duidelijk zichtbaar in de auto achterlieten. Ook bij woninginbraken kunnen de bewoners zelf natuurlijk een belangrijke rol spelen. Installeer bijvoorbeeld goed hang- en sluitwerk zegt politieteamchef Henk Zielstra.

Tijdens de vakantie kunt u gebruik maken van de vakantieservice van de politie. U geeft aan de politie door wanneer u op vakantie bent en wie uw contactpersoon is. De politie komt eerst kijken of u uw woning in goede staat heeft achtergelaten: zijn alle ramen dicht en kan niemand zien dat u op vakantie bent? Als er iets niet goed is dan geeft de politie dit door aan uw contactpersoon. De politie probeert bovendien een extra oogje in het zeil te houden bij uw woning. Wel zon gerust idee terwijl u van uw vakantie geniet. U kunt zich voor de service aanmelden via 0900 8844 en via www.politie.nl/hollands-midden onder de special met vakantie?. Hier kunt u ook een folder downloaden met tips voor een onbezorgde vakantie.