Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Brummen - klachten over lastige bellers                   |
De politie in Brummen heeft de afgelopen dagen meerdere verontruste burgers aan de telefoon gehad. Zij zijn gebeld door iemand die aangeeft de uitvaartverzekering van betrokkene te willen analyseren. Wanneer men dit niet wil, wordt er vervelend gereageerd.

De afgelopen dagen hebben meerdere mensen contact met de plaatselijke politie gezocht. Zij waren telefonisch door en manspersoon benaderd die aangaf de uitvaartverzekering van betrokkene te willen analyseren. Sommige mensen bleken wel een dergelijke verzekering te hebben, maar voelden niets voor een dergelijk gesprek. In een enkel geval werd er nogal overtuigend aangedrongen om en afspraak te maken. Wanneer het gesprek niet naar wens verliep, werd de verbinding zo maar verbroken waardoor er onrustgevoelens ontstonden. De politie weet niet of het om malafide praktijken gaat.

|     |Zutphen - geweldpleging en bedreiging met wapen           |
De politie stelt een onderzoek in naar een incident dat in de nacht van dinsdag op woensdag 30 juli in de wijk het Waterkwartier in Zutphen plaats vond. Bij een ruzie zou de 27-jarige bewoner een 46-jarige plaatsgenoot hebben mishandeld en met een vuurwapen hebben bedreigd. De verdachte is aangehouden.

De aanhouding vond rond 00.30 uur bij de woning van de verdachte plaats. Een conflict in de relationele sfeer was aanleiding voor een ruzie waarbij klappen zijn gevallen en de 46-jarige Zutphenaar met een vuurwapen zou zijn bedreigd. De politie hield de verdachte aan en in zijn huis trof de politie een jachtgeweer en een pistool aan. Beide wapens zijn in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

|     |Eefde- diefstal handtas uit fietstas.                     |
De politie heeft dinsdag 29 juli een 18-jarige jongen uit de gemeente Lochem aangehouden. Hij wordt ervan verdacht samen met anderen in Eefde een handtas uit een fietstas van een 44-jarige Zutphense te hebben weggenomen.

De politie kreeg rond 08.30 uur de melding van een diefstal bij een schoolgebouw op de Jolinkweg in Eefde. Een 44-jarige Zutphense had haar fiets tegen het raam van de school gezet en zag meerdere jongelui bij haar fiets staan. Enkele minuten later was haar handtas uit de fietstas weg en waren de jongelui verdwenen. Door een tip van een getuige vond ze haar tas met haar portemonnee zonder inhoud in de struiken aan. Later kon de politie op basis van het signalement de 18-jarige aanhouden. Hij is ingesloten voor nader verhoor en het onderzoek wordt voortgezet.

Einde berichten


---- --