Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 juli 2008

Veelpleger aangehouden

Almelo

De politie hield op dinsdag 29 juli om 15.10 uur een 40-jarige man uit Almelo aan op verdenking van winkeldiefstal.

Oplettend winkelpersoneel van een winkel aan de Nieuwstraat in Almelo had opgemerkt dat de winkeldief zonder te betalen sterke drank meenam. Om die reden alarmeerden zij de politie. De Almeloër kon kort daarop in zijn woning in aan de Nieuwstraat Almelo door de politie worden aangehouden. De sterke drank is door de politie in beslag genomen. Aangezien de 40-jarige een veelpleger is, is hij door de politie in verzekering gesteld en krijgt hij voor de betreffende winkel een winkelverbod van een jaar opgelegd. (08-095522)

Dronken bestuurder veroorzaakt aanrijding

Enschede

Op dinsdag 29 juli hield de politie een 39-jarige man uit Enschede aan omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde en hierbij een aanrijding met materiële schade veroorzaakte.

De Enschedeër reed op een parkeerplaats aan de Noord Esmarkerrondweg in Enschede in een bestelauto achteruit. Hierbij reed hij tegen de personenauto die achter hem, in een parkeervak, geparkeerd stond. Agenten die ter plaatse kwamen vermoedden dat de man teveel gedronken had. Om die reden hielden zij hem aan, namen hem mee naar het bureau en namen een ademanalyse bij hem af. Deze wees 2,8 promille uit. Omdat de man reed met een ongeldig verklaard rijbewijs, kon deze niet meer door de politie in beslaggenomen worden. De man kreeg van de politie een rijverbod opgelegd van 23 uur. Proces-verbaal wordt tegen de man opgemaakt. (08-095600)

Veelpleger aangehouden

Enschede

Een 26-jarige man uit Hengelo werd op dinsdag 29 juli om 22.05 uur door de politie aangehouden en in verzekering gesteld op verdenking van vernieling van een ruit van een winkel aan de Nicolaas Maesstraat en een ruit van een winkel aan de Jan van Goyenstraat.

Een oplettende getuige maakte melding van de vernieling bij de politie en gaf het signalement van de dader op. Aan de hand van het signalement kon de politie kort daarop, na een korte achtervolging, de Hengeloër op de Wicher Nijkampstraat in Enschede aanhouden. Tijdens zijn aanhouding beledigde de man de agenten. Hij was onder invloed van alcohol.

De 26-jarige is een actieve veelpleger en werd ook verdacht van een eerder die dag een poging heeft gedaan in te breken in een winkel aan de Nicolaas Maesstraat in Enschede. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-095657)

Rijbewijs ingevorderd

Oldenzaal

Aan de Hanzepoort in Oldenzaal hield de politie woensdag 30 juli om 03.35 uur een 27-jarige bestuurder uit Rossum aan omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Woensdag 30 juli omstreeks 03.30 uur meldde een getuige dat een auto op de Julianastraat in Rossum reed waarvan de bestuurder mogelijk onder invloed verkeerde. Agenten gaven de bestuurder op de Hanzepoort in Oldenzaal een stopteken, waaraan hij voldeed. Toen zij de man aanspraken zagen zij dat de man bloeddoorlopen ogen had en zijn adem rook naar het inwendig gebruik van alcohol. Hierop is hij aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Daar wees een ademanalyse 1,5 promille uit, waarop zijn rijbewijs door de politie ingevorderd is. Aangezien het al de zesde keer was dat de man betrapt werd op rijden onder invloed van alcohol, is ook de auto in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-095718)

tel. 053-4555588


---- --