Politie Zuid-Holland-Zuid

30/07 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 30-07-2008 o Persberichten district II

BRANDJE IN METERKAST IN APPARTEMENTENCOMPLEX
PAPENDRECHT In een appartementencomplex aan het Merwehoofd heeft dinsdagmorgen 29 juli omstreeks 10.45 uur een brandje gewoed in een meterkast in de kelder. Door het brandje steeg de rook via de liftschacht naar boven. De bewoners kwamen uit zichzelf of op last van de politie naar buiten totdat de brand door de brandweer was gelokaliseerd. Die bluste het vuur in de meterkast en verdreef de rook met een blazer. De bewoners genoten ondertussen van een kop koffie op het nabijgelegen terras van een horecagelegenheid. Omstreeks 12.30 uur konden ze hun appartement weer in. De oorzaak van de brand zal worden onderzocht.

NEKKUSSENS GESTOLEN
GORINCHEM Uit een container op het terrein van een autobedrijf aan de Marconiweg zijn in de nacht van maandag 28 juli op dinsdag 29 juli twee nekkussens voor de in de auto gestolen. De container wordt s nachts bevoorraad met auto-onderdelen. De diefstal werd dinsdagmorgen ontdekt. Er is aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

VERDACHT VAN INBRAAK IN BERGING
GORINCHEM De politie heeft op dinsdagmorgen 29 juli twee mannen van 38 en 42 jaar uit Gorinchem aangehouden op verdenking van inbraak in een berging in de Busschieterstraat. De bewoner ontdekte dinsdagmorgen dat in zijn berging was ingebroken en dat er veel gereedschap was gestolen. De politie stelde een buurtonderzoek in en kwam bij de twee verdachten uit. Een van hen woont in de Busschieterstraat. Bij hem thuis werd gereedschap gevonden. Onderzocht wordt waar dit vandaan komt. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

KNUL MET BALLETJESPISTOOL AANGEHOUDEN
GORINCHEM - Een 17-jarige jongen uit Gorinchem is op dinsdagavond 29 juli door de politie aangehouden. De politie kreeg de melding dat een aantal jongeren op het pleintje bij het oude gerechtsgebouw aan de Kalkhaven in Gorinchem met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in de weer waren. Agenten namen poolshoogte en na met de jongens in gesprek te zijn gegaan, bleek de 17-jarige een balletjespistool op zak te hebben. Hij had dit gekregen en wilde het laten zien aan zijn vrienden. De politie nam de tiener mee naar het politiebureau waar ook zijn moeder werd ingelicht. De knul was zich er niet van bewust dat een balletjespistool verboden is in Nederland. Dit omdat het voor afdreiging is geschikt. Hij deed afstand van het (nep)wapen. Na het afleggen van een verklaring mocht hij met zijn moeder naar huis. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

VERWARDE MAN MET ZWAARD AANGEHOUDEN
GORINCHEM Een 30-jarige verwarde man is dinsdagavond 29 juli door de politie aangehouden in de Vroedschapstraat. De man die geestelijk in de war is liep op straat met een zwaard. Hij werd door de politie aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Daar werden verschillende hulpinstanties ingeschakeld. Het zwaard is in beslaggenomen. Na verhoor en onderzoek werd de man vrijwillig opgenomen in een psychiatrische instelling.

VERDACHT VAN BRANDSTICHTING
GORINCHEM De politie heeft in de nacht van dinsdag 39 juli op woensdag 30 juli een 27-jarige man uit Gorinchem aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting in de Gasthuisstraat. De verdachte kreeg een fikse woordenwisseling met een vrouw waar hij tijdelijk bij mocht wonen. De woordenwisseling leidde ertoe dat de vrouw de man uit huis zette. De 27-jarige stak daarop een fiets met fietstassen voor de deur in brand. Dit leidde tot beschadiging aan de voordeur. De politie hield de man aan, de brandweer bluste de brand na, het vuur was al uit. De verdachte is ingesloten.