Politie Zuid-Holland-Zuid

30/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 30-07-2008 o Persberichten district I

MANNEN OP DE VUIST IN WEIZIGTPARK
GETUIGEN GEZOCHT
DORDRECHT Op maandag 28 juli tussen 17.30 en 18.00 uur heeft er een mishandeling plaatsgehad in het Weizigtpark. Een 56-jarige man uit Dordrecht ging de duiven voeren en strooide voer op het pad. Dit was ter hoogte van het voormalig politiebureau aan de Nassauweg. In de nabijheid zaten een onbekende man en vrouw op een bankje. De man stuurde zijn hond op de duiven af. De 56-jarige vroeg de man zijn hond bij zich te houden. Vervolgens ontstond er een woordenwisseling die escaleerde in een vechtpartij. De twee mannen gingen met elkaar op de vuist. Op een gegeven moment liep de onbekende man weg naar zijn hond, de vrouw zat toen nog steeds op het bankje. De 56-jarige stapte daarop op zijn fiets en wilde wegrijden. Op dat moment sprong de verdachte de man weer om zijn nek waardoor hij op de grond viel en het gevecht werd gevolgd. Uiteindelijk stopte de knokpartij. De 56-jarige man liep diverse lichte verwondingen op. Hij heeft aangifte gedaan. Het signalement van de verdachte is als volgt: licht getinte man, leeftijd tussen de 24 en 27 jaar, slank gespierd postuur. Hij droeg die dag een lang broek, had een ontbloot bovenlichaam en had een doek om zijn hoofd.
Mogelijk heeft iemand iets gezien van de vechtpartij. Getuigen en/of mensen die meer weten worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

FIETSSTER RIJDT TEGEN OPENSLAAND PORTIER
DORDRECHT Op de Singel is dinsdagmorgen 29 juli een 61-jarige vrouw uit Dordrecht gevallen toen zij in botsing kwam met een portier dat werd opengedaan. Een 32-jarige man uit Zwijndrecht stond geparkeerd in een parkeervak aan de Singel. Hij opende zijn portier zonder daarbij in de spiegels te kijken. Op dat moment kwam de fietsster aanrijden die zo tegen het portier reed. Ze viel en raakte licht gewond.

CONTAINERS OP BOUWTERREIN OPENGEBROKEN
DORDRECHT Op een bouwlocatie aan de Laan van Barcelona is afgelopen weekend in drie container van drie verschillende aannemers ingebroken. De containers werden door onbekende opengebroken waarna er veel (elektrisch) gereedschap werd gestolen. Door de bedrijven is aangifte gedaan.

INBRAAK IN WONING
DORDRECHT In een woning aan de Balsa is vermoedelijk in de nacht van maandag 28 juli op dinsdag 29 juli ingebroken. Omwonenden hoorden die nacht vreemde geluiden maar konden het niet plaatsen. Het bleek dat terwijl de bewoners op vakantie waren, op de eerste verdieping de terrasdeur werd ingegooid met keien waarna de dader(s) binnen alle vertrekken doorzocht. Voor zover nu bekend zijn drie LCD televisies en een laptop gestolen. De politie lichtte de bewoners in die aangifte hebben gedaan. De Unit Forensische Opsporing heeft sporen veiliggesteld en zal deze onderzoeken.

WONINGBRAND
HEERJANSDAM - De bovenverdieping van een woning aan de ds J.A. Visserstraat is op 30 juli volledig uitgebrand. Er vielen geen gewonden en er kwamen geen gevaarlijke stoffen vrij. De 39-jarige bewoner ontdekte de uitslaande brand zelf en waarschuwde een familielid. Hij wist de woning tijdig te verlaten en ook zijn kat bleef ongedeerd. De brand werd geblust door eenheden van de brandweer Heerjansdam en Zwijndrecht die de brand na een na een uurtje meester waren. De brandweerlieden hadden daarna nog enkele uren nodig om eventuele brandhaarden onder het pannendak op te sporen en om na te blussen. Stichting Salvage is voor hulp aan de bewoner ingeschakeld. Mogelijk is de brand ontstaan door een niet goed gedoofde sigaret.

GRAFFITISPUITERS AANGEHOUDEN
DORDRECHT Twee jongemannen van beiden 20 jaar uit Rotterdam zijn dinsdagavond 29 juli door de politie aangehouden op de Korte Wantijkade. De melding kwam dat het tweetal graffiti spoot op muren en een deur op de locatie tussen de Wantijkade en de Molen het Fortuin. Dit bleek te kloppen. Bij het zien van de politie renden de twee weg maar ze konden in de kraag worden gevat. De spuitbussen werden in beslaggenomen. Na een nacht cel werden ze op woensdagmorgen heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.