Gemeente Medemblik

Medemblik decor WK Cadet

Van 30 juli tot en met 8 augustus binden honderden jongeren van zeven tot zeventien jaar al zeilend de strijd met elkaar aan in Medemblik. Zij doen dit tijdens het Delta Lloyd Cadet World Championships 2008. Burgemeester Theo van Eijk van gemeente Medemblik opent het evenement.

WK Cadet live op internet
Voor het eerst in de geschiedenis wordt een in Nederland te houden WK-jeugdzeilen live uitgezonden op internet (www.wkcadet2008.nl). Belangstellenden kunnen dan zien hoe het de 175 deelnemende boten uit 14 landen vergaat. In Nederland is de Cadet een echte opleidingsklasse voor de jeugd, die in een tweemansboot het wedstrijdzeilen goed wil leren. Het WK Cadet is na de Delta Lloyd Regatta, het WK Finn Masters en de 29er European Championships het vierde grote internationale zeilevenenement dit jaar in Medemblik.

Ander groot zeilevenement in Medemblik
Op korte termijn staat in Medemblik nog een groot zeilevenement op stapel: De Vintage Yachting Games. Van 20 tot en met 27 september varen die, met ruim 220 deelnemers, eigen Olympische Spelen. Daarmee toont Medemblik eens te meer de status als internationaal watersportcentrum aan.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de volgende websites: www.cadet2008.nl en www.deltalloyd.nl/watersport.