Gemeente Castricum

Rioolpompstoring op strand Castricum aan Zee verholpen

Als gevolg van een defecte pompinstallatie heeft paviljoen Zoomers op het strand van Castricum aan Zee gisteravond last ondervonden van rioolwater. De pomp is inmiddels vervangen en de verzamelput is weer leeggepompt naar de hoofdafvoerleidingen op het strandplateau.

Gisteravond rond 20:00 uur overstroomde de verzamelput waarin het rioolwater van de paviljoens aan het strand samenkomt, onderaan de strandafgang. Reden daarvan was een defecte pompinstallatie. Deze pomp pompt het rioolwater onder de strandafgang omhoog naar het strandplateau, waar het via het hoofdriool wordt afgevoerd.

Gealarmeerde gemeentemedewerkers zorgden er later die avond voor dat de reservepomp alsnog in werking trad en kon starten met het leegpompen van de put. Vanochtend is door de leverancier een nieuwe pomp geplaatst. Daarvoor was het nodig dat een half uur de waterleidingtoevoer werd onderbroken; de paviljoenhouders zijn daarvan vooraf op de hoogte gesteld. Rond 10:30 uur was de storing verholpen. Wel is een extra pompwagen opgeroepen om in de tussentijd het nog verzamelde water in de put op te zuigen en af te voeren.

De gemeente gaat in overleg met de exploitanten maatregelen treffen om herhaling te voorkomen.

De andere strandpaviljoens en de aanwezige mensen in de strandhuisjes hebben voor zover bekend geen overlast van de storing gehad. De strandhuisjes zijn aangesloten op een rioolleiding die voldoende capaciteit heeft om enige tijd afvalwater op te slaan. Op een zo korte termijn kan het geen afvoerproblemen veroorzaken.