Persbericht

BOEING EN SIEMENS PLM SOFTWARE TEKENEN NIEUWE OVEREENKOMST VOOR UITBREIDING VAN TEAMCENTER

's-Hertogenbosch/ Chicago, 30 juli 2008 - Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Industry Automation Division en aanbieder van software en diensten voor product lifecycle management (PLM), heeft vandaag bekend gemaakt dat Boeing heeft gekozen voor een nieuwe Teamcenter® software licentie-overeenkomst. Daarmee breidt 's werelds grootste luchtvaartbedrijf het gebruik van de digital lifecycle management oplossing van Siemens PLM Software uit.

Dankzij de technologie van Siemens PLM Software heeft Boeing nu toegang tot actuele en accurate digitale informatie, op ieder willekeurig moment en op iedere locatie. Boeing gaat Teamcenter gebruiken in enkele belangrijke programma's om samenwerking te bevorderen en workflowmanagement te verbeteren.

Teamcenter ter vervanging van legacy-systemen
Als onderdeel van de overeenkomst werkt Boeing met Siemens PLM Software voor het uitfaseren en vervangen van een aantal legacy-systemen door Teamcenter. Teamcenter wordt gebruikt voor bill of material management, configuratiemanagement, changemanagement en documentmanagement.

"Wij gaan samen met Siemens de productdatamanagement (PDM)-capaciteiten van Boeing versterken. De producten en diensten van Siemens blijven ons ondersteunen en helpen onze producten en diensten te verbeteren," zegt Nancy Bailey, vice president IT Product Systems bij Boeing.

"Wij zijn trots dat een bedrijf als Boeing het gebruik van Teamcenter als PDM-platform uitbreidt," zegt Tony Affuso, chairman en CEO van Siemens PLM Software. "Het gebruik van Teamcenter ter vervanging van een aantal legacy-systemen, versterkt de positie van Teamcenter."

Teamcenter stimuleert innovatie en productiviteit door het naadloos verbinden van zowel mensen als processen met kennis van de volledige levenscyclus. De veelomvattende Teamcenter-portfolio, bestaande uit bewezen digital lifecycle management-oplossingen, is gebouwd op een open PLM-platform. Teamcenter is een veel gebruikte oplossing en bestaat uit een geïntegreerde applicatiesuite. Deze suite bestaat uit verschillende technologieën ter bevordering van productiviteitsverbetering, zoals 3D-visualisatie, collaboration, supplier management en collaboratieve productdatamanagement (cPDM) - één van de snelst groeiende segmenten binnen de PLM-industrie.

(289 woorden)